Amb ERC i Junts

Jordi Ballart, investit de nou alcalde de Terrassa amb el suport independentista

Jordi Ballart, investit de nou alcalde de Terrassa amb el suport independentista

Ayuntamiento de Terrassa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jordi Ballart de la formació Tot x Terrassa (TxT)continuarà sent alcalde de Terrassa després dels bons resultats del 28M i gràcies a una aliança amb les formacions independentistes.

Ballart ha pres possessió de la vara d’alcaldia aquest dissabte 17 de juny al migdia amb els vots dels 11 regidors de TxT, els dos d’ERCd’Ona Martínez i els dos de Junts de Mertixell Lluís, que sumen els 15 necessaris per formar una majoria absoluta (14). Així, es plasma l’acord de govern en coalició anunciat per les tres formacions aquest mateix divendres, 16 de juny. La resta de grups amb representació al consistori són PSC ( set regidors), Vox (tres) i PP (dos).

La candidatura liderada per l’alcalde exsocialista Jordi Ballart va estripar les cartes de la política local el 2019 després d’aconseguir que la seva formació, creada tan sols uns mesos abans, se situés com a primera força del Ple. En aquests comicis s’ha consolidat el denominat ‘efecte Ballart’: la formació ha guanyat terreny respecte als seus primers comicis sumant un regidor més. La irrupció de TxT al mapa polític egarenc va acabar amb l’hegemonia socialista durant més de 40 anys.

Resultats electorals

Resultats electoralsL’actual alcalde ha ampliat en un representant al consistori els suports respecte a l’any 2019, desmarcant-se encara més del seu antic partit amb una coalició de signe nacionalista. El PSC ha mantingut els set regidors que ja tenia i no ha aconseguit eixamplar la seva base: es tracta dels mateixos regidors que va obtenir el 2019 Alfredo Vega, llavors alcalde candidat a la reelecció, i que s’ha mantingut com a regidor en l’oposició durant tot el passat mandat.

ERC ha perdut tres regidors, i ha passat dels cinc que va obtenir el 2019 amb Isaac Albert a només dos, ara sota el lideratge d’Ona Martínez. Durant el mandat passat, el pes obtingut va permetre arribar a un pacte de govern amb Ballart. Junts, per la seva banda, repeteix el mateix nombre de regidors que va obtenir la candidatura fa quatre anys, dos. Llavors, no obstant, els candidats eren Lluís Puig, que no va poder exercir al trobar-se en l’exili, i Miquel Sàmper, que va renunciar a ella el setembre del 2020 per convertir-se en conseller d’Interior. Ara agafa les regnes de la formació Meritxell Lluís, figura emergent en el partit i a més parella de l’exconseller Josep Rull.

Notícies relacionades

L’extrema dreta de Vox ha entrat a l’ajuntament amb tres regidors, una novetat sense precedents a la ciutat, mentre que el PP ha tornat amb dos representants. Ciutadans, fins ara amb tres, cau del ple; mentre que Terrassa En Comú Podem i la CUP de nou s’han quedat sense representació.

 Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO