Acord de govern

Junts i ERC impulsen Ballart fins a la majoria absoluta a Terrassa

Junts i ERC impulsen Ballart fins a la majoria absoluta a Terrassa
4
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

Quan queden menys de 24 hores per a la seva investidura, l’alcalde Jordi Ballart, de la formació Tot per Terrassa (TxT), ha fet pública la configuració del nou govern per al pròxim mandat: un tripartit format per TxT (11), ERC (2) i Junts (2).

La candidatura liderada per l’alcalde exsocialista Jordi Ballart, que va estripar les cartes locals el 2019, ha guanyat terreny respecte als seus primers comicis de les eleccions municipals, sumant un regidor més.

Així, la formació de caràcter local tenia la possibilitat de governar en minoria, però aquesta situació no els va convèncer: «Vam contemplar la possibilitat d’un executiu en solitari, però davant la situació que viu actualment Terrassa creiem fermament en la necessitat d’aconseguir un govern fort, transversal i divers», ha esgrimit l’alcalde Jordi Ballart –en roda de premsa aquest divendres, 16 de juny– orgullós del pacte amb les dues formacions independentistes.

En el mandat passat van governar TxT i ERC, però davant la caiguda republicana en les eleccions han necessitat el suport de Junts per conquerir la majoria absoluta.

«L’escenari polític català denota una falta sintonia per arribar a acords. Nosaltres, després de moltes hores de converses i negociacions ho hem aconseguit i estem molt satisfets de les conclusions extretes», exclama Ballart i afegeix amb un toc d’humor: «Moltes urbs haurien d’aprendre de Terrassa».

Per la seva banda, la primera tinenta d’alcalde en funcions, Ona Martínez (ERC), ha assegurat que aquest nou govern estabilitza «el canvi històric de govern a la ciutat», on els socialistes han governat durant 40 anys. La portaveu republicana ha assegurat que el nou executiu serà «fort i estable amb complicitats i mirades àmplies».

Finalment, Mertixell Lluís (Junts) ha assegurat que un govern format per més d’un color polític és una oportunitat per créixer i aconseguir un objectiu comú: «Convertir Terrassa en capital de qualitat de vida».

«Vox no ha de ser notícia»

El partit d’extrema dreta no ha passat desapercebut a la tercera ciutat catalana: Vox ha aconseguit tres regidors en aquests comicis municipals.

No obstant, en el seu discurs, Ballart no ha anomenat la formació i preguntat per l’estratègia que utilitzarà el nou govern davant la irrupció amb força de l’extrema dreta ha manifestat: «Vox no ha de ser notícia, això és el que volen, que en parlem, però no serà així. Avui és un gran dia per al nou govern egarenc».

No obstant, Meritxell Lluís sí que ha fet referència a Vox en el seu discurs i ha assegurat que «un compromís de ciutat i amb la ciutat des d’una visió radicalment democràtica on no hi ha espai per a l’autoritarisme, la injustícia o la discriminació».

Mentre que Martínez ha assegurat que «hi ha un projecte compartit amb l’únic objectiu de fer una Terrassa millor per a tothom, vingui d’on vingui, pensi el que pensi, estimi com estimi, resi com resi i parli el que parli».

D’aquesta manera, en la mateixa nit del 28M, Ballart va anunciar la creació d’un «mur de contenció a l’extrema dreta» juntament amb les altres «forces polítiques democràtiques»:

Prioritats per als 100 primers dies

Les tres formacions han delimitat quines són les línies d’actuació preferent per als primers 100 dies de mandat: prioritats i necessitats. Han quedat plasmades en un document que han batejat com «la primera declaració de voluntats, de rumb, sobre la qual Tot per Terrassa, Esquerra Republicana de Terrassa i Junts per Terrassa ens comprometem a dissenyar el Pla de Mandat del 2023-27».

En aquests primers tres mesos, es comprometen a disposar del Pla d’Inversions així com posar en agenda una convocatòria de reunió amb el president de la Generalitat per reprendre els temes pendents amb la ciutat de Terrassa.

Les tres formacions també volen posar el focus en una diagnosi per revisar la fiscalitat actual i també a agilitzar i facilitar l’accessibilitat de la ciutadania amb l’ajuntament.

Així com la creació d’un Pla de Xoc de Millora dels equipaments i carrers: «Els carrers i equipaments de Terrassa han de posar-se al dia. També crearem la Regidoria d’Indústria com a punt de llança de la imminent convocatòria del Pacte per a la Reindustrialització de Terrassa, el desenvolupament del Pla Director de Polígons d’Activitat Econòmica de Terrassa i del Pla de la Innovació», detalla l’alcalde egarenc.

Notícies relacionades

El futur govern també es compromet a crear l’Oficina per als Drets, la Igualtat i la no-Discriminació on l’atenció, l’acompanyament i la defensa de les terrassenques i terrassencs que pateixin situacions de discriminació, agressió i/o abús es converteix en objectiu de treball.

 Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO