Ampliació de platós

Aquest és l’enclavament de Terrassa on es grava ‘Operación Triunfo’

  • ‘OT 2023’ es presenta a Prime Video: gales de 90 minuts i un magazín diari

  • El Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa s’ampliarà en uns terrenys de 6.000 metres quadrats per incorporar nous platós

Aquest és l’enclavament de Terrassa on es grava ‘Operación Triunfo’

ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Terrassa acull de nou l’esperada gala d’Operación Triunfo. Concretament, per tercera edició consecutiva, l’enclavament escollit per la productora Gestmusic són les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC). En aquesta ocasió, l’acadèmia es renovarà totalment amb un espai més gran que disposarà de molta llum natural.

El concurs de talents s’emetrà a través de la plataforma Amazon Prime Video a finals del 2023 o principis del 2024. Per primera vegada una plataforma oferirà gales en directe d’un ‘reality’. El programa tindrà gales de 90 minuts, que es veuran en exclusiva a Prime Video, amb un nou plató i nou jurat i després una postgala.

A més d’un magazín diari, el canal 24 hores es podrà seguir a YouTube de manera gratuïta i la plataforma Twitch, pertanyent a l’univers Amazon, també tindrà protagonisme».

Amb tot, des del 2017, els platós ubicats a Terrassa han sigut els protagonistes del concurs musical, que venia de fer-se als estudis Mediapark de Sant Just Desvern.

Ampliació de platós

El PAC es troba a l’entorn de l’antic Hospital del Tòrax; ha incorporat el fantasmagòric edifici i altres elements de l’entorn, com la capella, al conjunt del parc, i els ha convertit en escenaris de rodatges. Actualment, l’espai disposa de quatre platós que estan a ple rendiment, per la qual cosa l’abril passat la Generalitat va anunciar l’ampliació de 6.000 metres quadrats per incorporar nous platós

Catalunya està fent una aposta per Catalunya Media City, el projecte que preveu crear un ‘hub’ audiovisual i del videojoc entorn de les Tres Xemeneies, per atraure i retenir talent i riquesa, però també per remarcar la capacitat de producció d’aquests sectors clarament de futur a escala internacional. En aquest projecte, el PAC juga un paper important, un espai participat en un 20% per la Generalitat i un 80% per l’Ajuntament de Terrassa que és referent en la producció audiovisual.

Notícies relacionades

«Hem encarregat al consell d’administració del PAC que estudiï les possibilitats que ofereix el terreny de 6.000 metres quadrats que encara hi ha disponible al recinte, i que podria donar cabuda a grans platós d’entre 1.500 i 2.500 metres quadrats», va explicar a l’abril la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. L’informe haurà de detallar, a més, el cost de crear els nous platós, i amb la previsió que estigui acabat aquest mateix any els treballs per crear la nova infraestructura es podrien dur a terme ja l’any vinent.

De Shakira a Netflix

Els platós de Terrassa han acollit rodatges de pel·lícules com ‘Mentre dorms’, de Jaume Balagueró, però també videoclips de Shakira, el Mundial de Globus de l’’estreamer’ Ibai Llanos i l’exfutbolista Gerard Piqué, o les últimes edicions del programa de TVE ‘Operación Trinunfo’, en què s’integrava l’acadèmia i el plató. A més, el PAC s’ha convertit en camp base de produccions que es fan també en exteriors, com la sèrie de Netflix ‘The Crown’, que es va gravar fa uns mesos a Barcelona i Viladecavalls (Vallès Occidental).