Les claus de la celebració

Carnaval Terrassa: horaris i recorregut de la rua

De les dates i els horaris més importants al recorregut de la rua local, aquesta és la informació clau que has de conèixer per viure el Carnaval 2023 a la teva ciutat.

Carnaval Terrassa: horaris i recorregut de la rua

EL PERIÓDICO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La celebració de Carnaval és una de les principals festivitats de l’any a les grans ciutats catalanes, que aquest 2023, quan les restriccions de la pandèmia ja queden lluny, tornen a omplir els seus carrers de música i disfresses.

A Mataró, milers de persones podran disfrutar de la tradicional festa popular del 16 al 22 de febrer. De les dates i els horaris més importants al recorregut de la rua local, aquesta és la informació clau que has de conèixer per viure el Carnaval 2023 a la teva ciutat.

Dates i horaris clau

Les activitats festives començaran el dijous 16 i acabaran el dia 22 de febrer, amb el dimecres de cendra:

Dijous 16 de febrer: El Vapor Ventalló serà el lloc on es porti a terme la plantada de Gegants a les 17.00 hores.

A continuació, a les 17.30 hores, els Gegants Bojos de Terrassa acompanyaran els Emissaris del Carnaval XLVI en una cercavila que recorrerà els carrers de la ciutat, des del Vapor Ventalló fins al Recinte Firal.

La participació estarà garantida amb la presència de Gegants Bojos, Geganters de Terrassa i Diables de Sant Pere Nord. A les 18.15 hores, el grup Xiula oferirà un concert gratuït al Recinte Firal de Terrassa.

Dissabte 18 de febrer: A partir de les 17.45, la ciutat s’omplirà de color i música amb l’inici de la XLVI Rua de Carnaval.

El recorregut serà el següent: av. Abat Marcet, av. Josep Tarradellas, rambla d’Ègara, parc de Catalans, rambla d’Ègara, Raval de Montserrat, plaça de la Font Trobada, carrer Gavatxons, plaça Vella i carrer Major.

A les 19.00, a l’Ajuntament de Terrassa, tindrà lloc el pregó i entrega de claus de la ciutat.

En aquest acte es presentarà la comparsa oficial 2023: Ereccions Municipals, que donarà a conèixer l’Analdesa Susi Pote. A més, Toni Villar, aventurer i viatger, llegirà el pregó de Carnaval i s’entregarà la clau de la ciutat a càrrec de l’excel·lentíssim alcalde de Terrassa Jordi Ballart.

A mitjanit, al Recinte Firal de Terrassa, se celebrarà el Ball de Màscares amb l’actuació del ‘dj’ Alex Marteen i l’entrega de premis a les millors comparses participants de la rua. Recorda que és imprescindible anar disfressat per assistir a l’esdeveniment, i que no es permetrà l’entrada a menors de 16 anys sense el seu tutor legal.

Diumenge 19 de febrer: Els més petits també tindran el seu espai al Carnaval de Terrassa amb la Rua Infantil, que començarà a les 11.00 hores a la rambla d’Ègara.

El recorregut serà pels carrers Pau Claris, Iscle Soler, Unió, Major, plaça Vella, carrer de l’Església i Portal Nou. A les 12.30 hores, a la plaça Nova, es realitzarà una festa infantil amb la participació de Karla amb K i Alex Marteen, i s’entregaran premis i es llegirà el pregó a càrrec de l’AMPA Sant Domènec Savio.

El dimarts 21 de febrer a les 20.00 hores, tindrà lloc a l’atri de l’Ajuntament de Terrassa un ball de Vídues, per al qual se sol·licita vestimenta conforme al dol. Durant l’esdeveniment s’entregarà el premi a la millor vídua, i la música estarà a càrrec del grup Arreplegats.

L’endemà, dimecres 22 de febrer, es portarà a terme la Rua Mortuòria, que començarà a l’Ajuntament de Terrassa i recorrerà diversos carrers de la ciutat, incloent la plaça de la Font Trobada i el carrer Sant Pere, entre d’altres.

La desfilada culminarà al parc de Vallparadís, on tindrà lloc l’enterrament de la Sardina a les 20.30 hores. Durant aquest esdeveniment, es comptarà amb la participació de grups de cultura popular de la ciutat i s’oferirà un espectacle teatral i pirotècnic.

Notícies relacionades

Després de la finalització de l’espectacle, es portarà a terme una Sardinada Popular al parc de Vallparadís, davant del Castell Cartoixa, que serà d’entrada gratuïta.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa