Delictes d’homofòbia

Demanen dos anys de presó per a un veí de Terrassa per insults homòfobs a l’alcalde Jordi Ballart

L’home va fer diverses pintades i va enganxar cartells en què titllava Ballart de ‘maricon’ i al costat hi va posar esvàstiques

Entrevista a Jordi Ballart, nou alcalde de Terrassa.

Entrevista a Jordi Ballart, nou alcalde de Terrassa.

1
Es llegeix en minuts
ACN

La fiscalia demana dos anys de presó, 5.400 euros de multa i quatre anys d’inhabilitació per a professió docent o de temps lliure per a un home per insultar l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per la seva condició sexual, així com al PSC .

Entre l’octubre del 2019 i el març del 2020, l’home va fer diverses pintades i va enganxar cartells en què titllava Ballart de ‘maricon’ i insultava també el PSC, i al costat hi va posar esvàstiques.

A més, la fiscalia reclama que l’acusat pagui els 685 euros que van costar els treballs de reparació del mobiliari urbà pintat o fet malbé. El judici es va celebrar aquest dijous a l’Audiència de Barcelona.

Simbologia nazi

Entre els missatges destaquen aquells en què es podia llegir «‘Ballart maricón’», amb una esvàstica; «‘PSOE, putas, puteros, Ballart maricón, PSC hijos/as de puta’», també amb esvàstica, i «‘Tú a trabajar y pagar, Ballart a cobrar y mariconear’».

Segons la fiscalia, l’acusat, veí de Terrassa, «mogut per l’animadversió, i l’orientació homosexual i les idees polítiques» de Ballart, va fer «multitud de pintades» i va col·locar cartells manuscrits a diversos espais públics o al mobiliari urbà de la ciutat, perfectament visibles per a qualsevol vianant.

Notícies relacionades

En els missatges «denigrava de manera obsessiva amb insults homòfobs» Ballart, i associava el cognom Ballart amb la creu gammada nazi.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa