En una intervenció al carrer

Polèmica a Terrassa per l’agressió d’un policia local a un gos

  • L’ajuntament anuncia mesures contra l’agent, que es veu en un vídeo clavant un cop amb una porra en una intervenció en què es va identificar un home suposadament armat

Polèmica a Terrassa per l’agressió d’un policia local a un gos

Ayuntamiento de Terrassa

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les imatges de l’agressió d’un policia local de Terrassa que colpeja amb una porra un gos durant una intervenció policial han causat polèmica a les xarxes socials. L’ajuntament de la ciutat vallesana ha sortit al pas de les crítiques aquest dissabte a través d’un comunicat, en el qual ha desaprovat l’actuació de l’urbà i ha anunciat que ha pres «mesures correctores» contra l’agent per «evitar que en un futur tornin a passar accions similars».

La reacció del consistori arriba després que el PACMA hagi difós un vídeo en què es veu un policia municipal clavant una patacada a la cara d’un gos. Justo abans de rebre el cop, l’animal borda i mira d’abalançar-se sobre l’agent. En les imatges també s’aprecia que la mascota està subjecta pel seu propietari, a qui s’acosta un altre policia.

L’ajuntament assegura que es va identificar l’amo del gos per portar suposadament una arma blanca. Afegeix que l’home va amenaçar els agents i que va fer servir la mascota com a escut, «cosa que va ocasionar que l’animal es posés nerviós», afirma el consistori.

El partit animalista ha reclamat que s’investiguin els fets i que s’imparteixi formació a la Policia Local de Terrassa. L’ajuntament ha recollit el guant i ha avançat que els agents rebran aprenentatge especialitzat «per part d’una entitat animalista». La pretensió del curset és sensibilitzar el cos sobre el benestar animal i «dotar-lo d’eines sobre com procedir en actuacions amb tensió en què hi hagi animals», ha assenyalat el govern municipal. Al seu torn, ha explicat que equiparà els policies amb morrions i corretges perquè les facin servir en operatius en què hi hagi animals pel mig.

Actuació tensa

Notícies relacionades

Al seu torn, l’Ajuntament de Terrassa ha assenyalat que l’actuació policial registrada en el vídeo es va practicar aquest divendres. Ha explicat que «va comptar amb un alt grau de tensió». El consistori defensa que els tres policies que van participar en la identificació van procedir amb «gran professionalitat al llarg de tota la intervenció, però va ser desafortunada l’acció de l’agent amb el gos», puntualitza en el mateix comunicat.

L’ajuntament ha recalcat que el seu compromís amb el benestar animal és «infranquejable». Alhora, ha condemnat «els atacs i els insults» que assegura que s’han produït arran de divulgar-se el vídeo.