COVID-19

Mútua Terrassa impulsa un estudi per intentar definir una prova diagnòstica específica per a la covid persistent

Es faran tests metabolòmics a almenys 450 persones i s’espera tenir-ne els resultats en dos anys

Mútua Terrassa impulsa un estudi per intentar definir una prova diagnòstica específica per a la covid persistent
1
Es llegeix en minuts
ACN

La Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa ha iniciat un estudi per intentar definir una prova diagnòstica específica per a la covid persistent.

Els investigadors faran tests metabolòmics –l’anàlisi de totes les substàncies que té l’ésser humà dins de l’organisme– per mirar de determinar si hi ha un patró d’alteració de les substàncies que es repeteixi en els pacients amb una covid-19 persistent.

Per poder comparar els resultats s’analitzaran almenys 450 persones de fins a tres grups poblacionals: pacients que no hagin passat la covid, pacients que hagin tingut covid aguda i pacients que, a més de passar la malaltia, tinguin també símptomes de manera persistent. S’espera tenir-ne els resultats d’aquí a dos anys.

Un problema de salut «important i poc conegut»

El coordinador científic de la fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa i investigador principal de l’estudi, Tomàs Pérez Porcuna, ha explicat que la metabolòmica és «la millor tècnica» per poder establir biomarcadors i fixar diagnòstics per a la majoria de malalties que existeixen.

En aquest sentit, el doctor Pérez recorda que actualment el diagnòstic de la covid persistent es fa a partir de la simptomatologia del pacient i descartant altres possibles malalties amb simptomatologia similar.

«És un problema de salut important i relativament poc conegut», afirma sobre la malaltia.

Un concert dijous a Sant Cugat per recollir fons

Notícies relacionades

Per contribuir a la recerca de la covid persistent, la Fundació Mútua de Terrassa ha organitzat també un concert benèfic que oferirà el Quartet Casals i que porta per títol ‘La recerca és vida’. El concert serà aquest dijous al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

Llegeix totes les notícies de Terrassa i Sant Cugat a EL PERIÓDICO Terrassa i EL PERIÓDICO Sant Cugat