Educació

Terrassa farà una reforma integral del pati de l’escola El Vallès

L’ajuntament no descarta que la licitació de les obres de l’escola bressol Ginesta quedi deserta

Terrassa farà una reforma integral del pati de l’escola El Vallès

Manel Marques

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) procedirà a la primera fase de remodelació del pati de l’escola El Vallès i a la primera fase de la reforma integral de l’escola bressol municipal Ginesta. Aquests són els dos projectes principals que conformen els 723.000 euros pressupostats per a aquest any que es destinaran a les obres de manteniment i millora de les escoles de primària i dels centres educatius municipals.

La intervenció a El Vallès vol transformar un espai de grans dimensions que actualment gairebé no disposa de cap espai d’ombra ni elements d’enjardinament i que està ubicat al costat d’una via d’alta intensitat de trànsit com és la carretera de Martorell.

La primera fase de les obres s’ha adjudicat a l’empresa Consca Egara per un import de 84.415,35 euros i es durà a terme el desembre, entre els caps de setmana i les vacances de Nadal.

La intervenció se centrarà principalment en el pati de primària i solucionarà problemes de drenatge del pati de sorra, s’hi instal·larà una estructura i diversos equipaments de joc actiu i una àgora, es pintarà una zona de formigó, s’hi construirà un rocòdrom, s’hi plantaran arbres amb sistema de reg i tres horts verticals, s’hi reinstal·laran i recol·locaran zones de jocs esportius, es pintaran les pistes esportives, s’hi afegiran tanques de seguretat i un mur de formigó de l’entrada i s’hi crearan nous espais amb gespa artificial.

A la zona d’educació infantil se solucionaran també els problemes de drenatge i s’instal·larà un nou sorral, mobiliari exterior i dos horts verticals.

En el futur, en funció de la disponibilitat pressupostària, està prevista una segona fase que inclouria, en el pati de primària, la substitució de les planxes del porxo, la instal·lació d’una segona àgora, una nova tanca de fusta i la pintura de diversos elements. Al pati d’infantil, la segona fase contempla la pintura de circuits per les motos i la instal·lació d’una caseta per guardar-hi joguines, tendals retràctils i jocs d’equilibri.

La reforma de l’escola bressol Ginesta

Notícies relacionades

La reforma de l’escola bressol GinestaLa reforma de l’escola bressol Ginesta de moment no té data d’inici d’obres. La primera fase es licita per un import de 125.633,55 euros, amb la previsió d’iniciar obres aquest estiu, però les empreses licitadores estan renunciant a l’adjudicació per l’encariment dels materials des del moment en què van presentar l’oferta fins a l’actualitat.

El projecte inclou la construcció d’una gran estructura annexa a l’edifici actual per dotar-lo d’un ascensor i altres elements constructius. Actualment s’estan buscant solucions que permetin l’adjudicació de l’obra, però no es descarta que la licitació quedi deserta i hagi d’ajornar-se.

Temes:

Terrassa