Detingut el propietari d’un supermercat de Terrassa per presumpta explotació laboral d’un compatriota seu

La víctima, d’origen pakistanès, cobrava entre 200 i 400 euros al mes per treballar 14 hores diàries els set dies de la setmana

Detingut el propietari d’un supermercat de Terrassa per presumpta explotació laboral d’un compatriota seu

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional va detenir a mitjans de juliol l’amo d’un supermercat de Terrassa (Vallès Occidental) acusat d’explotar laboralment un compatriota seu d’origen pakistanès aprofitant que estava a Espanya en situació irregular, a qui obligava a treballar 14 hores al dia i sense contracte.

Segons ha informat el cos policial en un comunicat, la víctima treballava els set dies a la setmana i cobrava entre 200 i 400 euros mensuals per una jornada sense dret a vacances ni a descansar.

Els agents van acudir a principis de juliol al supermercat de Terrassa amb la inspecció de treball i van trobar-hi un únic treballador, de caràcter molt espantadís i que va negar en un primer moment que fos treballador de l’establiment, tot i que estigués cobrant a diversos clients.

La Policia Nacional, després d’investigar el negoci, va confirmar que l’amo del supermercat estava, presumptament, explotant laboralment el treballador, imposant-li jornades que superaven les 14 hores diàries i els set dies a la setmana, sense contracte ni drets,. com l’alta a la Seguretat Social o les vacances.

La víctima feia almenys nou mesos que treballava al supermercat, i en la seva jornada laboral no tenia amb prou feines temps per descansar, ja que estava obligat a menjar darrere la caixa enregistradora quan l’afluència de clients fos baixa.

L’amo del supermercat, ha destacat la Policia Nacional, s’aprofitava de la situació irregular en què es trobava la víctima a Espanya per aconseguir el màxim benefici econòmic del seu treball.

El treballador no tenia arrelament familiar de cap tipus a Espanya i tenia una escassa formació, per això, segons la Policia Nacional, es va veure «pràcticament obligat» a acceptar les condicions extremes que oferia l’amo del negoci.

Notícies relacionades

El responsable del supermercat va passar a disposició judicial i, després de prestar declaració, va ser posat en llibertat.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa