Hoquei sobre herba femení

Més de 36.000 espectadors van assistir al Mundial de Terrassa

  • El rècord d’assistència va ser a la final entre els Països Baixos i l’Argentina, amb 7.109 espectadors, seguit de l’Espanya-Argentina, que va congregar 6.660 aficionats dels dos països

  • L’Oficina de Turisme de l’Ajuntament va registrar un increment del 110% en les consultes, mentre que per La Masia Freixa hi van passar més de 200 persones

Més de 36.000 espectadors van assistir al Mundial de Terrassa

Ayuntamiento de Terrassa

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Comitè organitzador del Mundial femení d’hoquei disputat a Terrassa (Vallès Occidental) va anunciar ahir que 36.729 espectadors han passat per l’Estadi Olímpic durant el transcurs de la competició.

El rècord d’assistència va ser a la final entre els Països Baixos i l’Argentina, amb 7.109 espectadors, seguit de l’Espanya-Argentina, que va aplegar 6.660 aficionats dels dos països.

En els partits de la selecció espanyola, que va caure a quarts de final, la mitjana va ser d’uns 4.000 espectadors. Unes xifres que han satisfet els organitzadors.

El 62% del públic ha sigut espanyol, amb un 79% procedent de Catalunya i un 21% de la resta d’Espanya. Del 38% d’estrangers, el 8% van ser procedents dels Països Baixos, i el 5%, de l’Argentina, mentre que el Regne Unit, Bèlgica, Austràlia i Alemanya, van aportar un 2% cadascun.

Això sí, més enllà de les xifres oficials mostrades, el gran nombre d’argentins residents a Espanya fa que la seva repercussió fos superior a les dades oficials.

El president del Comitè Organitzador, Miguel Angel Moreno, es va mostrar «orgullós» tant «per la repercussió que ha tingut per a l’hoquei i l’esport femení com per a la ciutat de Terrassa».

Berta Bonastre, directora de l’esdeveniment, va reconèixer que «tant les seleccions com els diferents organismes nacionals i internacionals» els han transmès «el seu agraïment pel Mundial».

Per la seva banda, David Serrahima, en representació de la Federació Espanyola d’Hoquei, va agrair l’esforç de l’ajuntament de Terrassa perquè el Mundial fos un èxit i va avançar que «s’han posat les bases per col·laborar en futurs esdeveniments».

Tots els presents han destacat la tasca dels voluntaris durant el Mundial.

Impacte turístic

Durant la celebració del Mundial, l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament ha rebut 525 consultes, de les quals un 67% han estat de persones de la ciutat, un 19% de Catalunya, un 9% de la resta del món i un 5,5% de l’Estat espanyol. La xifra representa un increment molt important respecte a anys anteriors, com les 249 el 2021 i les 294, el 2019. A més, l’estand de l’Ajuntament situat a la Fan Zone ha rebut un total de 468 consultes, amb una mitjana de més de 40 diàries.

Notícies relacionades

La Masia Freixa, un dels edificis més visitats de la ciutat, també ha registrat un important increment de visites respecte a anys anteriors. Un total de 200 persones han passat per alguna de les visites durant aquests dies, respecte a les 77 persones i les 97, que ho van fer el 2021 o el 2019. Finament, quant a pernoctacions directes relacionades amb el mundial a hotels de la ciutat i de la comarca (Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola i Sabadell), se n’han registrat 13.892.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa