Sanitat pública i transport

Rubí, Sant Cugat i Terrassa proposen un bus llançadora per connectar les tres ciutats amb l’Hospital de Terrassa

  • Els tres municipis han consensuat una proposta per millorar la línia d’autobús interurbà B8

Rubí, Sant Cugat i Terrassa proposen un bus llançadora per connectar les tres ciutats amb l’Hospital de Terrassa

Ayuntamiento de Rubí

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla Mas, i la 3a tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares Aguirre, han presentat aquest dimecres la seva proposta per millorar, amb un bus llançadora, la línia d’autobús interurbà B8, que uneix Sant Cugat amb l’Hospital Consorci de Terrassa, passant per Rubí.

Els tres municipis del Vallès Occidental, que aglutinen una població de més de 385.000 persones, plantegen la incorporació d’un autobús llançadora que connecti amb aquest centre sanitari mentre no es construeix un hospital comarcal.

Actualment, l’Hospital Consorci de Terrassa és un dels centres hospitalaris de referència per a aquestes tres poblacions, a part d’altres municipis de la zona. Aquest equipament sanitari està ubicat a l’N-150 (entre Terrassa i Sabadell), a 7 km del centre de Terrassa, a 11 km del centre de Rubí i a 18 km del centre de Sant Cugat, unes distàncies que obliguen les persones a desplaçar-se en vehicle privat motoritzat o en transport públic.

Segons les tres responsables polítiques, la connexió actual amb autobús (línia B8) és «del tot ineficient per l’elevat temps a l’arribar a l’hospital» (54 minuts des de Rubí i 75 minuts des de Sant Cugat) i la seva baixa freqüència de passada (70 minuts). Les regidores assenyalen que aquest fet provoca queixes reiterades de la ciutadania, ja que suposa una situació discriminatòria per a aquells col·lectius que no disposen de vehicle privat motoritzat.

Per aquesta raó, des dels serveis tècnics dels ajuntaments de Rubí, Sant Cugat del Vallès i Terrassa s’ha analitzat en profunditat la situació actual de la línia B8 i s’ha valorat la possibilitat de millorar la connexió amb l’hospital amb una llançadora per garantir una mobilitat «més equitativa, sostenible i eficient» en aquells desplaçaments entre les tres ciutats.

Reduir el temps de trajecte

«Creiem que mentre no s’aborda definitivament la construcció d’un hospital comarcal, la nostra demanda almenys servirà per atenuar els maldecaps que representa desplaçar-se fins a Terrassa», ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez. «Des de fa molts anys, Rubí persegueix la construcció d’un hospital de referència a la ciutat», recorden des del consistori.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha assenyalat que «quan es tarden 75 minuts [des de Sant Cugat] per arribar a l’hospital, és obvi que el servei no és útil». En aquest sentit, ha explicat que la proposta plantejada pels tres municipis reduiria aquest temps a 57 minuts en el cas de Sant Cugat i va remarcar la importància que el recorregut sigui el mateix d’anada que de tornada.

Notícies relacionades

Per tot això, els tres municipis han sol·licitat mantenir una reunió amb el màxim responsable del departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, el conseller Jordi Puigneró Ferrer, per tractar aquesta situació i buscar possibles solucions que facilitin l’accés de la ciutadania al centre hospitalari.

Més notícies de Rubí i Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO