Víctimes vulnerables

Detingut a Terrassa per robar joies i diners a avis per a qui treballava

  • Aprofitava urgències per quedar-se sol al domicili de les persones grans i sostreure’ls objectes de valor

Detingut a Terrassa per robar joies i diners a avis per a qui treballava

123RF

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 7 de febrer a Terrassa (Vallès Occidental) un home de 27 anys com a presumpte autor de tres delictes de furts a persones vulnerables. L’home, que treballava en un servei d’ajuda a persones grans i aprofitava aquesta situació per sostreure joies i diners a les víctimes, ja ha sigut apartat de la feina.

Segons explica la policia catalana, els fets es remunten al 9 de gener d’aquest any, quan una dona d’edat avançada que vivia sola va patir el robatori de diverses joies a l’interior del seu domicili de l’Eixample de Barcelona després de ser assistida en una caiguda a casa seva. En la seva denúncia, diversos dies després dels fets, la víctima ja apuntava que l’autor podia ser la persona que el va atendre, ja que s’havia quedat a l’immoble només per tancar-lo després que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) la traslladés a l’hospital.

Els Mossos i l’empresa van poder relacionar el jove amb dos fets similars amb dues víctimes d’edat avançada durant el mes de desembre del 2021, on havia sostret 1.100 euros en efectiu, per això se’l va acomiadar a meitat del mes de gener del 2022.

Dones d’edat avançada

Davant aquests fets, els investigadors van contactar amb les dues dones víctimes dels furts de finals del 2021 i els seus familiars perquè poguessin denunciar els fets. Es dona la circumstància que en els tres casos les víctimes eren totes dones d’edat avançada i presentaven «un estat de dependència, mobilitat i vulnerabilitat especialment greu», expliquen des dels Mossos.

Els investigadors també van iniciar gestions amb un establiment de compra i venda de joies de segona mà de Barcelona i on constava registrat que el presumpte autor havia venut joies (polseres, anells i pendents) per valor de més de 1.600 euros, entre els mesos d’octubre i novembre del 2021, motiu pel qual no es descarta que estigui relacionat amb altres fets similars previs.

Víctimes vulnerables i ‘modus operandi’ similar

El ‘modus operandi’ dels furts que cometia sempre arrelava sota els mateixos patrons. El jove de Terrassa, aprofitava que s’havia produït un accident o situació de risc, ja que les víctimes requerien el servei a domicili en un moment d’especial vulnerabilitat per a aquestes.

Notícies relacionades

A més, les exposava davant una greu situació de desemparament econòmic, ja que, per exemple, en el cas d’una víctima la seva pensió no arribava als 600 euros i els diners sostrets eren prop de 750 euros. El detingut va passar a disposició judicial el 9 de febrer i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO