Contra la Covid

L’Hospital de Terrassa va aprofitar unes 300 vacunes per a malalts crònics i gent gran

  • Davant la impossibilitat de tornar les dosis al centre de distribució es va optar per vacunar pacients de risc i d’edat avançada amb patologies cròniques

  • El Consorci va iniciar la campanya de vacunació dels professionals el 7 de gener amb la previsió de vacunar uns 2.000 professionals en cinc dies

L’Hospital de Terrassa va aprofitar unes 300 vacunes per a malalts crònics i gent gran
2
Es llegeix en minuts

El Consorci Hospitalari de Terrassa va aprofitar unes 300 dosis de la vacuna contra la Covid-19 sobrants i amb data caducitat del mateix dia i va vacunar pacients d’edat avançada i/o amb patologia crònica de la seva àrea d’influència, entre les quals es trobaven alguns metges jubilats.

Aquest centre es va trobar, l’11 de gener, amb un sobrant d’unes 300 dosis amb data caducitat del mateix dia i amb la impossibilitat de tornar-les al centre de distribució.

Davant d’aquesta situació, per no llençar cap dosi, va optar per vacunar pacients en risc de la planta de geriatria de l’hospital i també altres d’edat avançada i amb patologies cròniques no ingressats que viuen a l’àrea de Terrassa.

Prioritat a les persones grans

Entre aquests últims es trobaven diversos professionals i alguns metges ja jubilats, tot i que el criteri que va seguir l’hospital va ser el de persones grans amb tenir patologies cròniques, han assegurat a EFE fonts del centre.

Aquests col·lectius no estan contemplats en la primera fase de vacunació pel Departament de Salut, que ha donat prioritat als avis que viuen en residències i als professionals sanitaris en primera línia d’atenció a malalts per Covid.

El Consorci Sanitari de Terrassa va iniciar la campanya de vacunació dels seus professionals el 7 de gener amb la previsió de vacunar-ne uns 2.000 en cinc dies, començant pels que estan en contacte més directe amb els pacients contagiats.

Així, van rebre la vacuna els professionals de les àrees de crítics, urgències, plantes Covid i geriatria, entre d’altres.

Actualització del protocol de vacunació

Un cop rebudes les dosis a l’hospital, l’Agència Europea del Medicament va fer una actualització del protocol de vacunació, segons la qual es poden generar sis dosis de cada vial de vacuna en lloc de cinc, com es feia fins a aquell moment.

Dilluns 11, arran d’aquestes noves instruccions, es va produir l’excedent de 300 dosis amb data de caducitat del mateix dia.

«Amb l’objectiu d’aprofitar-les per no haver de llençar-ne cap, es va fer una crida a tots els professionals que encara no s’havien vacunat i també als pacients ingressats en l’àrea sociosanitària. A les 7 de la tarda s’hi van afegir pacients del Consorci, ja fos per edat o per malaltia crònica, per poder gastar totes les dosis, objectiu que es va aconseguir», s’explica en un comunicat del centre remès aquest dimarts a EFE.

Notícies relacionades

Fonts sanitàries han admès que entre els últims vacunats hi havia alguns metges jubilats que van ajudar durant la primera onada de la pandèmia, el 2020, una afirmació que l’hospital no ha confirmat.

Més notícies de Terrassa, en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA