SALUT

Mútua Terrassa estrena una unitat d'hospitalització per a pacients amb trastorn autista

La nova unitat atén i proporciona tractament integral a nens i adolescents amb autisme que no responen a tractaments previs

Està concebuda per a les persones amb autisme que tenen greus limitacions en el seu funcionament i que necessiten un tractament terapèutic intensiu

undefined44461160 autismo  autism concept  pawns in different colors on top of190401163101

undefined44461160 autismo autism concept pawns in different colors on top of190401163101

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’hospital Mútua Terrassa va presentar aquest divendres passat, 25 de setembre, la seva nova unitat d’hospitalització destinada a pacients que pateixen un trastorn de l’espectre autista.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va visitar aquesta unitat, que atén i proporciona tractament integral a nens i adolescents amb autisme que no responen a tractaments previs.

La unitat està concebuda per a les persones amb autisme que tenen greus limitacions en el seu funcionament i que necessiten un tractament terapèutic intensiu, i, a més de comptar amb professionals altament especialitzats i d’integrar-se en un context hospitalari segur, disposa de programes especialitzats per al maneig de les alteracions de conducta.

Una superfície de 1.000 metres quadrats 

Situada a la planta 2 de l’edifici del Centre Vallparadís, la unitat té una superfície de 1.000 metres quadrats per proporcionar als usuaris el màxim confort domèstic en el seu dia a dia.

Disposa d’una zona de nit amb 12 habitacions i una de dia amb un espai diàfan que serveix com a menjador o espai per a tallers i també té una sala de reclusió i una de psicomotricitat.

Per desenvolupar l’activitat assistencial hi ha tres consultoris, així com una sala d’estimulació sensorial. A més, la nova unitat té una gran terrassa exterior que ocupa gairebé un terç de la superfície total de la planta.

Campanya de vacunació contra la grip i tests serològics 

A més de la visita en aquesta unitat, la consellera Vergés també es va reunir amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb qui va parlar de diferents qüestions, com ara la campanya de vacunació contra la grip, que aquest any es vol fer fora dels CAPs per evitar aglomeracions als centres assistencials.

També es van centrar en les proves que, a partir d’avui, dimarts 29 de setembre, faran l’Ajuntament de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa per fer front a la Covid-19; es duran a terme un total de 3.760 tests serològics dirigits al personal de l’atenció domiciliària, als professionals de l’àmbit de l’esport i d’entitats de capacitats diverses de la ciutat, com ja va informar EL PERIÓDICO. 

Notícies relacionades

L’objectiu és detectar possibles contagis de Covid-19 i també persones que ja han passat la malaltia i que per tant ja han generat anticossos.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA