ESDEVENIMENT INTERNACIONAL

Uns 280 músics es donen cita al 39è Festival de Jazz Terrassa

Després del concert inaugural de Gran Reserva, els concerts internacionals i el Premi Jazzterrasman seran els principals reclams de l'esdeveniment

foto 3587157

foto 3587157

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dimecres, 11 de març, a les 20 h arrenca oficialment el 39è Festival de Jazz Terrassa amb el concert inaugural protagonitzat per una formació intergeneracional de músics: Gran Reserva. A partir de llavors, es desenvoluparan dinou dies de jazz, fins al 29 de març, que concentraran: 32 concerts42 activitats complementàries relacionades amb el jazz i uns 280 músics en 27 espais diferents de Terrassa i la comarca.

En coherència amb la filosofia del Festival, a Terrassa es podran descobrir propostes de l’actualitat nacional i internacional, representades per artistes consolidats i emergents.

Aquest any estaran representades les escenes jazzístiques de països com els Estats Units, Anglaterra, França, els Països Baixos, Corea del Sud, el Congo, el Brasil, a més dels intèrprets locals. Un total de 35 músics internacionals debutaran en el Festival.

Concerts internacionals a la Nova Jazz Cava

L’emblemàtica Nova Jazz Cava es converteix novament en la base d’operacions del Festival. El club intensifica l’activitat acollint els primers quatre concerts de transcendència internacional.

La saxofonista Pureum Jin és una de les joves creadores de l’escena musical asiàtica de qui Ignasi Terraza va quedar «impressionat pel seu talent». «Del recíproc respecte i admiració va néixer la voluntat de treballar junts», expliquen des de l’organització del festival. ‘The real blue live in Barcelona’ (Swit Records, 2019) és el fruit d’aquesta aventura que inclou originals dels dos músics.

La cantant brasilera Luna Cohen es presenta al Festival acompanyada pel pianista John Crawford i per dos dels «màxims exponents de la música brasilera al Regne Unit»: el baixista Matheus Nova i el bateria Uccio Gaeta. D’altra banda, amb 50 anys de trajectòria com a cantant, Trudy Lynn presentarà el nou treball ‘Blues Keep Knockin’ (Connor Ray Music, 2018) en el marc de la ja tradicional ‘Nit de Blues’.

Per la seva banda, el projecte del músic britànic Andy Sheppard representa el seu debut en el Festival.

Jordi Rossy, 18è Premi Jazzterrasman

Jordi Rossy s’erigeix aquest any amb la distinció del Premi Jazzterrasman, el guardó que atorga el Festival de Jazz Terrassa a una figura capital del jazz en reconeixement a la seva trajectòria, tasca de divulgació i vincle amb el Club de Jazz egarenc. L’acte de reconeixement tindrà lloc a l’inici del concert.

Rossy és reconegut internacionalment com «un dels bateries més influents de la seva generació», comenten des de l’organització. A part de la seva trajectòria com a bateria, també domina a la perfecció el vibràfon, «amb un so únic i molt personal», afegeixen.

Notícies relacionades

Amb aquesta, hauran sigut 56 ocasions en què Jordi Rossy ha participat en concerts organitzats pel Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA