Transport públic

Terrassa incorpora a la seva flota d'autobusos urbans 10 nous vehicles híbrids

Un de cada quatre autobusos de la companyia TMESA ja són híbrids

190301-presentaci-10-autobusos-hbrids web

190301-presentaci-10-autobusos-hbrids web

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Terrassa estrena 10 nous autobusos híbrids urbans que s’incorporen a la flota de Transports Municipals d’Egara S.A. (TMESA), l’empresa que gestiona el servei d’autobusos de transport públic de la ciutat, que substituiran els vehicles de la flota que tenen 15 anys. L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, va presentar els nous vehicles, en un acte que va tenir lloc a la seu de TMESA, i que va comptar amb l’assistència del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i de membres de la Corporació.

Vega ha destacat que “amb la incorporació d’aquests 10 nous autobusos híbrids, menys contaminants i menys sorollosos, avancem en el nostre compromís de millorar la qualitat de l’aire, millorant així la salut dels ciutadans i les ciutadanes, una tendència a la qual volem donar continuïtat amb la incorporació de cinc autobusos nous per any”.

L’alcalde ha assenyalat el fet que aquests vehicles “incorporen millores per a la confortabilitat dels usuaris, que és el nostre objectiu. I això té reflex en la valoració que en fan del servei, amb un 7,8 segons l’última enquesta de satisfacció, i en el rècord d’usuaris, aconseguit l’any passat, quan hem superat els 13.000 milions de viatgers”.

Amb aquesta adquisició, el 24% de la flota d’autobusos urbans està formada per vehicles híbrids, un de cada quatre, complint així amb un dels compromisos del Pla de Mandat (2015-2019) de renovar la flota amb l’adquisició de cinc vehicles per any (aquests corresponen al 2018 i 2019), així com també al seu compromís mediambiental, segons la compilació del Pla de Qualitat de l’Aire i el Pla de Mobilitat Urbana 2016-2021.

“La renovació de la flota d’autobusos amb vehicles híbrids per altres de menys contaminants i menys sorollosos també és un exemple de la política mediambiental inclosa al projecte Terrassa Energía Inteligente (TEI)”, expliquen des de l’ajuntament.

TMESA compta actualment amb un total de 65 vehicles, amb una edat mitjana de la flota que ha baixat als 7,75 anys. L’objectiu és modernitzar la flota amb la incorporació progressiva de nous vehicles. Des de juliol del 2017, ja funcionen a Terrassa sis autobusos de 12 metres amb tecnologia híbrida, que han permès la millora dels paràmetres mediambientals per la reducció d’emissions.

Aquests vehicles formaven part de l’adquisició de 15 vehicles per a la flota de TMESA, realitzada per valor de 4.348.180 euros. Amb aquesta última renovació s’augmenta la fiabilitat de la flota, es millora en la seva sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat dels vehicles.

Nou vehicles rígids i un d’articulat

Els 10 nous vehicles són de la marca Mercedes Benz i han sigut fabricats a la planta que Daimler té a Mannheim (Alemanya). Nou d’ells són autobusos rígids híbrids de 12 metres, amb capacitat per a 24 persones assegudes, 2 persones amb mobilitat reduïda severa i 86 persones dretes, que han tingut un cost de 299.000 euros la unitat.

Mentre que l’autobús articulat híbrid, de 18 metres de longitud, tindrà capacitat per a 38 persones assegudes, 2 en cadira de rodes i 114 persones més dretes, ha tingut un cost de 382.000 euros. Tots els vehicles disposen de places per a persones amb mobilitat reduïda. La inversió total realitzada ha estat de 3.073.000 euros.

Notícies relacionades

En aquestes noves unitats s’hi han introduït elements de disseny dels interiors per intentar fer més confortable el viatge: materials, disposició i colors dels seients, endolls de recàrrega d’USB, barres per agafar-se optimitzades a nivell ergonòmic, confortable altura interior i amplitud d’espai. “Tots ells responen a la voluntat de l’ajuntament de tenir una flota de transport públic urbà renovada i fiable per millorar aspectes com la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat de vehicles”, remarquen des del consistori.

Més notícies de Terrassa