Nomenament

El degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa és el nou president del Consell de l'Advocacia Catalana

Ignasi Puig Ventalló agafa la institució amb el repte de tornar a la ciutadania la confiança en la justícia i la cúpula juicial

foto 3443464

foto 3443464

2
Es llegeix en minuts
ACN

El degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, Ignasi Puig Ventalló, és el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, arran del nomenament dut a terme en l’últim ple de la institució. El Consell, format pels degans de 14 col·legis d’advocats catalans, va nomenar nou president i també nova vicepresidenta, que és la degana del Col·legi d’Advocats de Reus, Encarna Orduna.

Puig Ventalló agafa el relleu del degà de Mataró, Julio J. Naveira, que ha ocupat la presidència durant els últims dotze mesos. Naveira serà el nou responsable de la Comissió de Comunicació del Consell.

El nou representant de l’Advocacia Catalana, Ignasi Puig, es posa al capdavant de la institució amb el repte de tornar a la ciutadania la confiança en la justícia. “En aquests temps tan convulsos que estem vivint, amb el problema evident de pèrdua de la confiança en la justícia, l’objectiu principal del meu mandat no pot ser cap altre que treballar perquè aquest desprestigi no acabi repercutint de forma directa o indirecta en l’advocacia”, ha assegurat Puig. El nou president ha advertit que “si el ciutadà té una percepció negativa de la justícia, pot arribar a tenir també una percepció negativa de l’advocacia”.

Treballar amb la ciutadania

Per evitar-ho, centrarà els esforços del seu mandat en dos àmbits. “D’una banda en el social, treballant directament amb la ciutadania, sent propers a ella i demostrant que els professionals de l’advocacia som una eina estratègica fonamental per defensar i garantir els seus drets davant dels tribunals”, insisteix.

D’altra banda, continuaran treballant amb les administracions públiques que tenen competència en matèria judicial per “poder corregir totes les disfuncions que han provocat aquesta pèrdua de confiança”, afegeix Puig.

El nou president del Consell ha posat com a exemple el cas de l’allau de demandes presentades als jutjats especialitzats en clàusules terra arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que les va deixar sense efecte. “Des de l’advocacia ja ens posicionem dede bon principi en contra del pla del Consell General del Poder Judicial d’habilitar només quatre jutjats únics provincials a tot Catalunya per resoldre aquestes demandes”, explica Puig.

“Hem impugnat el pla, també la seva pròrroga i hem alertat les administracions competents del col·lapse que es produiria. Ara que aquest col·lapse ja s’ha produït, ens toca continuar treballant per assolir una justícia de proximitat i ser al costat de la ciutadania a l’hora de reclamar els seus drets”, afegeix.

40 anys d’experiència

Ignasi Puig Ventalló va néixer a Terrassa el 1957 i exerceix com a advocat des de 1979. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i especialista en Dret Civil. Degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa des de 2014, presideix la Subcomissió de Reforma de la Llei d’Accés a l’Advocacia del Consell General de l’Advocacia Espanyola.

Notícies relacionades

El Consell de l’Advocacia Catalana és l’òrgan representatiu dels 14 Col·legis d’Advocats catalans, que té adherits els de les Illes Balears, Perpinyà i Andorra, i que reuneix més de 40.000 col·legiats.

Més notícies de Terrassa