Infraestructures

Un carril bici unirà Terrassa, Matadepera i Sabadell a finals del 2019

Es tracta d'un itinerari de 4,1 quilòmetres que compta amb una inversió de 3,2 milions d'euros

180920-presentacio-itinerari-vianant bicicletes trs-sbdll-mtdp 1

180920-presentacio-itinerari-vianant bicicletes trs-sbdll-mtdp 1

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els municipis de Terrassa, Sabadell i Matadepera estaran connectats a través de carrils bici a partir de la tardor del 2019, segons van anunciar els alcaldes de les tres poblacions i els responsables de la Diputació de Barcelona. El recorregut, que compta amb 4,1 quilòmetres de traçat, també inclou un vial segur per a transeünts.

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, explica que l’objectiu d’aquestes intervencions  és comptar amb una “infraestructura de mobilitat més sostenible per aconseguir que la gent es desplaci a peu o amb bicicleta”.

Segons Fàbrega, la proposta ha sigut molt ben acollida pels municipis, ja que s’ha calculat que 430.000 ciutadans podrien utilitzar aquests nous carrils. “Estem donant connectivitat a aquesta zona i creant el carril bici i a peu més important del país”, afirma el diputat.

El projecte es divideix en dues fases. La primera arrencarà a la primavera del 2019 i afectarà la carretera que va de Terrassa a Talamanca (BV-1221) i la que uneix Terrassa amb Matadepera (BV-1248). Correspon a un tram de 1.060 metres en el qual es construirà un carril segregat de les vies principals per a bicicletes i transeünts, que tindrà cinc metres d’ample.

Amb aquesta actuació s’uniran aquestes dues poblacions i, alhora, es donarà accés a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El projecte també contempla la millora de la intersecció entre les carreteres C-1415ª i BV-1248 mitjançant la implantació d’una rotonda.

Aquests treballs també permetran executar les marques viàries del primer tram del carrer Lacetània, entre la carretera de Matadepera i el carrer Granollers, i crear un pas de vianants elevat a l’inici del carrer Lacetània.

També es projecten dos passos per sota del pont de la Riera de les Arenes, en la BV-1275, que permetran donar continuïtat als camins que discorren paral·lels a la Riera de les Arenes, evitant que els usuaris dels camins hagin de travessar la carretera.

La segona fase d’actuació fa referència a la carretera que va de Sabadell a Matadepera, la BV-1248, per la zona de Can Deu. Es crearà un vial per a vianants i ciclistes al marge dret d’aquesta carretera que, en aquest cas, disposarà de tres metres d’ample i es construirà una rotonda de 40 metres de diàmetre en la intersecció entre la C-1415 i la BV-1248.

Notícies relacionades

Aquesta intervenció també contempla modificar la secció transversal del pont sobre el Torrent de la Batzuca per fer-hi passar l’itinerari de vianants i ciclistes d’una manera més segura. Es canvia també el sistema de contenció del pont, executant barreres de formigó als dos costats.  

Més notícies de Terrassa