Votació popular

Terrassa inicia per segona vegada el procés per escollir el nou Síndic de Greuges

El procediment prescindirà del vot telemàtic, que va ser el punt que va aixecar la polèmica

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

Terrassa inicia per segona vegada el procés participatiu per escollir el nou Síndic de Greuges Municipal. La setmana passada es va obrir el període per presentar candidatures perquè les persones aspirants puguin ser escollides mitjançant una votació popular.

El procediment es duu a terme després que s'anul·lés la consulta ciutadana duta a terme el 2016 per presumptes irregularitats i un informe del Síndic de Greuges de Catalunya que recomanava repetir de nou l'elecció amb garanties. El nou procés participatiu prescindeix del vot telemàtic, que va ser el punt que va aixecar la polèmica.

Els aspirants tenen un mes per presentar les seves candidatures, que poden ser a títol individual o col·lectives. La previsió és que entre desembre i gener se celebrin les eleccions del càrrec que duraran un sol dia.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió s'ha eliminat el vot per correu electrònic, a causa de les presumptes irregularitats que van detectar en la primera votació, i només es podrà votar de forma presencial. Quan s'obtinguin els resultats, la Junta de Portaveus designarà un nom que elevarà a l'alcalde i aquest el portarà al ple municipal per a la seva aprovació. 

 Més notícies de Terrassa