Terrassa acollirà el primer campionat de dansa urbana Krump d'Espanya

La trobada se celebra sota el nom de 'War in Paradise' i "pretén ser un homenatge a la dona"

1
Es llegeix en minuts
EFE / TERRASSA

El primer campionat de danses urbanes centrat en la modalitat de Krump d'Espanya se celebrarà a Terrassa els pròxims 21 i 22 d'octubre.

El campionat s'organitzarà en tres modalitats que comptaran respectivament amb 16 grups participants procedents de diferents punts d'Espanya i que "es desafiaran seguint un format de parelles, de manera que al final no hi hagi un únic guanyador", ha explicat Gema Rodríguez, una de les organitzadores de l'esdeveniment.

El campionat rep el nom de "War in Paradise", i "pretén ser un homenatge a la dona", ha explicat l'organitzadora, per la qual cosa "enfrontarem a ballarins, independentment del seu gènere".

En el campionat de Terrassa participaran les ballarines nord-americanes Monique Beson i Deidar Cooper, que són "alma mater" de la disciplina i han ballat Krump en escoles, presons de dones, marxes i protestes ciutadanes, ha explicat Rodríguez.

En el Krump, un estil de ball de carrer que va néixer a Los Angeles a mitjans de la dècada dels 90, els ballarins descarreguen l'agressivitat acumulada a partir de moviments molt expressius i energètics, la qual cosa es converteix en una alternativa a la violència.

"El Krump és el ball en essència, l'autosuperació i el coneixement d'un mateix", ha detallat el ballarí Mark Arvin, que també organitza l'acte.

Arvin ha retratat Krump com "una disciplina en què ningú s'exhibeix, que fomenta l'autoconfiança" i en la qual "tant o més important que ballar és animar, quelcom que també s'instrueix".

En el Krump, "la simbiosi entre el ballarí i el públic, que poden ser altres ballarins, és tal que es crea un ambient en el qual tots dos creixen perseguint el clímax", ha concretat Arvin.

Notícies relacionades

A Rússia se celebra el campionat de Krump més important d'Europa, una cita que durant 10 dies reuneix a representants i practicants d'aquesta disciplina d'arreu del món.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Dansa