Número 1

Així s’entrena Iga Swiatek: ¿per què ho fa?

Així s’entrena Iga Swiatek: ¿per què ho fa?

TWITTER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La professionalització de l’esportd’alt nivell arriba a límits insospitats, amb mètodes d’entrenament que inclouen simuladors i màquines de tecnologia puntera. Ara bé, de vegades la millor solució passa per fer servir una cosa tan simple com un esparadrap a l’hora d’entrenar.

En les últimes setmanes, han sortit a la llum imatges d’Iga Swiatek, tennista que actualment ocupa la posició número u del rànquing WTA, entrenant-se amb la boca tapada amb un esparadrap. Però, ¿per què ho fa?

Confiança cega

Notícies relacionades

«És més difícil respirar quan només ho faig pel nas, i facilita que pugi el ritme cardíac. Crec que té a veure amb treballar la resistència», va dir la tennista en una roda de premsa prèvia al seu debut en el Masters 1000 de Mont-real a inicis d’agost. Ella mateixa va reconèixer que no entenia gaire bé com funcionava aquest mètode, però confia plenament en les tècniques utilitzades pel seu equip: «De vegades no entenc del tot les coses que em diuen que faci, però fa temps que faig això», va reconèixer.

La instructora Sol de la Torre, que va promulgar la mateixa tècnica durant anys, va revelar nous detalls sobre aquest tema en declaracions per a Relevo: «Respirar per la boca no és bo, fa que hiperventilem, i així disminueix el diòxid de carboni a la sang i augmenta el pH fins a nivells alcalins. Respirar pel nas, en canvi, oxigena millor els nostres teixits i les nostres cèl·lules», va explicar.