Djokovic obre el ball a Wimbledon i Alcaraz revisa vídeos de Federer

Djokovic obre el ball a Wimbledon i Alcaraz revisa vídeos de Federer
3
Es llegeix en minuts

«Wimbledon és la meva pròxima tasca», assegurava Novak Djokovic en la seva presentació davant la premsa dissabte. I, 24 hores després, Carlos Alcaraz li recollia el guant. «Espero jugar la final contra Djokovic, aquest és el més gran dels reptes». Abans de veure’s a la final del 16 de juliol els espera un dur camí. «Sé que he de guanyar set partits per guanyar el títol. Així que sigui qui sigui el meu rival, no m’importa. La meva atenció és al meu cos, la meva ment i el meu joc», deia el tennista serbi que, aquest dilluns (14.30 hores, Movistar), tornarà a l’escenari del que es va acomiadar com a campió fa un any.

El primer convidat al ball sobre la centenària pista de l’All England Tennis Club de Londres serà l’argentí Pedro Cachin. Alcaraz el farà dimarts davant el francès Jérémy Chardy, que ja ha anunciat que té intenció de penjar la raqueta en aquest partit. Dos rivals per entrar en joc i agafar sensacions. Poc més. 

Un premi per disfrutar

«És un regal que et toqui Djokovic a Wimbledon i que sigui el primer dia a la pista central. No és mala sort. És un premi i una oportunitat única per disfrutar», destacava Àlex Corretja a EL PERIÓDICO, que coneix molt bé l’argentí des que es va instal·lar a Barcelona el 2014, a qui va aconsellar un temps i que l’extennista català considera «un germà petit». 

Djokovic és clar favorit i molt difícil que li guanyi ningú»

Àlex Corretja

Cachin, de 28 anys i 67 mundial, jugarà el seu primer partit sobre herba i el seu quart torneig de Grand Slam (4 victòries i 4 derrotes). «El Pedro li anirà bé per donar ritme a Djokovic i agafar sensacions», deia Corretja des de Londres, on ha estat en un acte publicitari de les vambes Asics, al costat del mateix Djokovic que veu com a «clar favorit i molt difícil que el guanyi ningú. Depèn només d’ell».  

Embenat de precaució

Alcaraz es va entrenar aquest diumenge a les pistes d’Aorangi Park amb un embenat de protecció a la cuixa dreta, la zona on va notar molèsties a l’abductor la setmana passada a la final de Queen’s davant l’australià Alex DeMiñaur. El número 1 ha estat descansant quatre dies i va renunciar a jugar dues exhibicions a Hurlingham com a protecció.

«Em trobo bé i amb molta energia. L’embenat és per precaució. No tinc cap dolor, però hem preferit posar més càrrega física per preparar-me de cara a partits a cinc sets», explicava Alcaraz, recordant les rampes que el van paralitzar a les semifinals davant Djokovic a Roland Garros. «Vaig aprendre d’aquest partit», va assegurar.

Alcaraz somia enfrontar-se a Djokovic sobre herba. «Ho fa tot fàcil, no fa res malament. És difícil trobar debilitats en el seu joc», admetia destacant també el serbi com el seu «favorit». La seva victòria a Queen’s diu que li ha fet, molta confiança. Tinc un estil de joc que s’adapta a l’herba. Anar a la xarxa, colpejar abans que el rival, em va bé. 

Creure’s Federer

Notícies relacionades

En aquests dies a Londres ha continuat veient vídeos dels millors sobre herba, especialment de Federer. «Veient la seva elegància i com juga, em sembla increïble. De vegades et creus que ets Federer, i això és impossible».

A l’espera del debut d’Alcaraz, aquest dilluns saltaran a pista Roberto Bautista (23 mundial) davant el rus Roman Safiullin (94), Albert Ramos (72) davant el polonès Hubert Hurkacz (18), Bernabé Zapata (50) davant l’argentí Tomás Etcheberry (32), Jaume Munar (108) davant el veterà nord-americà John Isner (103), Rebeka Masarova (69) davant l’egípcia Mayar Sherif (31), Sara Sorribes (84) davant la italiana Martina Trevisan (62) i Cristina Bucsa (76) davant la russa Kamila Ratximova (70).