El serbi es desfà del peruà Juan Pablo Varillas per 6-3, 6-2 i 6-2

ATP

1
Jaume Pujol-Galceran

Sense problemes, sense patiment, sense sorpreses. Novak Djokovic va passar als quarts de final de Roland Garros, per 17a vegada des del 2005 i 55a en un Grand Slam, després de desfer-se de Juan Pablo Varillas per 6-3, 6-2 i 6-2.

En 1 hora i 57 minuts va posar fi al camí del sorprenent tennista peruà, de 27 anys i número 94 mundial, que jugava per segona vegada a Roland Garros i per primera a la Phillippe Chatrier.

Djokovic no volia problemes com a l’anterior ronda davant Alejandro Davidovich. Necessita estalviar energies pel que li espera al torneig. Però, a més, el seu rival tampoc tenia el nivell del malagueny. L’exnúmero 1 mundial va sumar la seva 46 victòria davant un ‘top50’. La seva efectivitat és brutal només ha perdut un partit a aquest nivell davant victòries i només una derrota, davant l’italià Marco Cecchinato (72), en quarts de final de Roland Garros, el 2018.

Ritme alt

Djokovic va posar el pilot automàtic i un ritme molt alt que Varillas no va poder seguir com havia fet en partits anteriors davant HubertHurkacz i Roberto Bautista que va eliminar en cinc sets. El tennista peruà portava a les seves cames 15 sets i 11 hores i 5 minuts en pista quan va trepitjar la central.

L’astre serbi es va avançar ràpidament 4-0 per tancar el primer set en 47 minuts. Les prestacions del tennista serbi van millorar en el segon que va guanyar en 32 minuts i cedint només dos jocs i uns altres dos en l’últim, per rematar la seva classificació.

Khachanov, pròxim rival

En quarts de final, dimarts, Djokovic s’enfrontarà al rus Karen Khachanov, que va eliminar l’italià Lorenzo Sonego per 1-6, 6-4, 7-6 (7) i 6-1. En els seus enfrontaments l’actual número 3 mundial ha vençut vuit de les nou vegades que ha jugat contra Khachanov (11 mundial). L’única victòria del rus es remunta al 2018 en el Masters 1.000 de París (7-5, 6-4).