Tennis

Medvédev, número 2 del món, s’acomiada de Roland Garros en el seu debut

El brasiler Thiago Seyboth Wild, 172 mundial, fa fora el jugador rus en una espectacular batalla a cinc sets

Medvédev, número 2 del món, s’acomiada de Roland Garros en el seu debut

Anne-Chirstine Poujoulat / Afp

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Es diu Thiago Seyboth Wild, és el 172 del món, i aquest dimarts s’ha donat a conèixer eliminant Daniïl Medvédev, número 1 mundial, per 7-6 (5), 6-7 (6), 2-6, 6-3 i 6-4, en una espectacular batalla de 4 hores i 17 minuts. Un cop dur per al tennista rus que arribava a Roland Garros després de conquerir el títol a Roma i havia aconseguit 5 títols aquesta temporada.

Podia semblar que Medvédev tindria un debut plàcid a Roland Garros com el van tenir Carlos Alcaraz i Novak Djokovic. Seyboth Wild, de 23 anys, nascut a Rondon (Paraná), no havia de complicar-li la vida, però va acabar convertint-la en un calvari.

Des del primer punt en joc Seyboth Wild va avisar Medvédev quan va remuntar un 2-0 d’entrada per guanyar-li el primer set en el ‘tie-break’ (7-5). No només això. En el segon va forçar també el ‘tie-break’ i va estar a dues boles (6-4) d’emportar-se’l també, abans que Medvédev evités el desastre guanyant quatre punts seguits.

El brasiler va sorprendre amb el seu joc agressiu, valent i una poderosa dreta que va desbordar el tennista rus, una vegada i una altra. Medvédev va recuperar les sensacions per guanyar el tercer set (6-2), però en els dos últims va tornar a perdre el control de la pista, contra un rival que semblava el número dos del món i no ell.

«Vaig sortir a pista disposat a donar el millor de mi. Vaig voler pressionar la seva dreta tota l’estona i crec que ha sortit bé», deia feliç Seyboth Wild, campió del US Open júnior el 2018 que jugava el 44 partit de l’any, tots a terra, però el primer a Roland Garros on es va guanyar una plaça en la fase prèvia.

Partit trampa

Notícies relacionades

El tennista brasiler, amb una dreta que recorda la del retirat Roger Federer, un servei efectiu i una gran mobilitat a la pista va tornar boig Medvédev, incapaç de trobar solucions. La sacada de Medvédev (14 dobles faltes) i cinc serveis perduts en els dos últims sets, on el partit es va trencar amb atacs i contraatacs que van aixecar les grades de la Philippe Chatrier, es van convertir en una llosa impossible d’aixecar davant el tennista brasiler, que va tancar el partit amb 46 cops guanyadors, l’últim una dreta paral·lela impossible de tornar.

Les il·lusions de Medvédev de lluitar pel títol a Roland Garros es van esfumar en un partit trampa. Si el rus tenia aprensió a la terra, li costarà oblidar la derrota d’aquest dimarts.

Temes:

Roland Garros