Tennis

Alcaraz s’imposa en el duel davant Davidovic i passa a les semifinals a Barcelona

L’actual campió es va imposar en un disputat partit de 2 hores i 10 minuts per 7-6 (5) i 6-4

Alcaraz s’imposa en el duel davant Davidovic i passa a les semifinals a Barcelona

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«Soc dur de guanyar. La batalla serà bona», havia assegurat Alejandro Davidovich davant el seu enfrontament contra Carlos Alcaraz. I va complir. El campió del torneig i número 2 mundial va haver de serrar les dents abans de desfer-se del seu company i amic, en el seu primer enfrontament per 7-6 (5) i 6-4, abans de fer el penúltim pas cap a la defensa del títol. A les semifinals d’aquest dissabte estarà també Stefanos Tsitsipas, que va guanyar Alex de Miñaur (6-2, 6-4), però s’hi va quedar fora Jannik Sinner, que amb molèsties, va optar per la retirada sense jugar els quarts de final davant Lorenzo Musetti.

Davidovich va començar cedint el seu servei, però quan es va aclimatar a la central, el tennista malagueny va complir el promès amb un joc valent i agressiu. «Jugar contra Alcaraz és com fer-ho contra algú del Big3. Per guanyar-los cal estar enfocat en cada punt», deia. I Davidovich va intentar estar-ho davant un Alcaraz que compaginava els seus millors cops, arriscant a les línies, amb el servei, pujant a la xarxa i amb deixades inabastables, però també acumulant errors no forçats (29 en el primer set). 

Així, en una espècie de muntanya russa, alimentada de nou pel vent que va bufar a la pista, el tennista malagueny va mantenir el pols. Va estar a dos punts de guanyar el primer set (0-30 i 6-5) i va forçar un ‘tie-break’ en el qual va dominar 3-1 i 5-4, però que Alcaraz va resoldre al seu favor guanyant els últims tres punts. Massa regals.

Deixada màgica

Deixada màgicaNo es va entregar Davidovich malgrat cedir el seu servei, després de malgastar un 40-0 (3-1). Li va tornar el ‘break’ en el següent amb una deixada a l’estil de les velles llegendes com el romanès Ilie Nastase, present a la llotja, a qui el torneig homenatjarà aquest dissabte en record de la seva victòria fa 50 anys. Un cop genial en el qual la bola va tornar a la seva pista sense que Alcaraz pogués ni tocar-la. El punt del torneig i no el va fer el tennista murcià. «Quina ‘gillete’ m’ha fet l’Álex. És capaç de fer qualsevol cop», reconeixia el tennista murcià.

El punt va fer aixecar els 7.000 aficionats que van omplir la central, però no va servir a Davidovich per sortir victoriós de la central Rafa Nadal. Alcaraz no va deixar escapar el triomf. Va aguantar (3-3, 4-4) fins que li va trencar el servei per última vegada per guanyar el partit després de 2 hores i 10 minuts.

Tsitsipas, fàcil

No va tenir Tsitsipas tants problemes com Alcaraz per passar a semifinals i guanyar De Miñaur. L’estadística d’enfrontaments era contundent a favor del tennista grec. Vuit partits, vuit victòries. Va sumar la novena gairebé sense despentinar-se. En 1 hora i 21 minuts va sentenciar el pas a les semifinals del torneig per tercera vegada. 

Una ruptura en el tercer joc del primer set (2-1) i dos més a la segona mànega (2-1 i 4-1) van certificar una victòria còmoda per 6-4 i 6-2. Tsitsipas va imposar els seus cops profunds, tant de dreta com de revés, el seu joc profund, un poderós servei i un tennis més imaginatiu per dominar un De Miñaur (19 mundial) que només li havia arrabassat un parell de sets en els seus anteriors enfrontaments. 

Notícies relacionades

Lorenzo Musetti, un altre artista amb molta mà, serà aquest divendres l’últim rival abans que Tsitsipas pugui accedir a la seva tercera final a Barcelona a la recerca d’un títol que li va arrabassar Rafael Nadal el 2018 i el 2021. 

El tennista italià, de 21 anys i 20 mundial, va passar a les semifinals sense necessitat de jugar després de l’abandonament del seu compatriota Sinner. Musetti ha perdut els tres partits anteriors que ha jugat amb Tsitsipas, l’últim l’any passat a Roland Garros, després de remuntar-li dos sets (5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2).