El primer Grand Slam de la temporada

Muguruza no aixeca cap a Austràlia

La tennista perd en el seu debut contra Mertens i caurà al lloc 81 del món

Muguruza no aixeca cap a Austràlia
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ha tingut el servei en el seu poder per guanyar el partit, però novament la victòria se li ha escapat a Garbiñe Muguruza que s’ha acomiadat de l’Open d’Austràlia en la seva estrena contra la belga Elise Martens per 3-6, 7-6 (3) i 6-1.

És la tercera derrota de la hispanoveneçolana en els tres partits disputats aquest any després d’una desastrosa temporada 2022 en què l’ex número 1 mundial va perdre 17 partits, sense guanyar cap títol, que la van fer caure fins al lloc 73 mundial i, quan acabi el torneig a Melbourne, apareixerà al lloc 81, el pitjor des del 2015, abans que guanyés Roland Garros el 2016 i Wimbledon el 2017.

«La derrota és dura perquè és difícil acceptar que perds a la primera ronda d’un Grand Slam. Començo jugant bé i després potser no mostro el nivell més alt. M’està costant tancar en els moments clau», admetia Muguruza.

La derrota l’obligarà a canviar el calendari de la seva agenda en els pròxims mesos i passar a jugar tornejos d’un segon nivell en què pugui accedir amb el seu rànquing. «Ara em toca treballar humilment i passar desapercebuda per remuntar una altra vegada».

Victòries de Carreño i Davidovich

Notícies relacionades

En la segona jornada del torneig, que es va haver d’ajornar temporalment en les pistes exteriors per la calor, Pablo Carreño i Alejandro Davidovich van aconseguir passar a la segona ronda. El tennista asturià (16 mundial) va vèncer en tres sets el xilè Pedro Cachín per 7-6 (4), 6-1 i 7-6 (3). Més dificultats va tenir el malagueny que va necessitar els cinc sets per imposar-se al kazakh Alexander Bublik per 6-0, 6-7 (3), 3-6, 6-4 i 6-3.

Tots els resultats i el programa dels partits a la web oficial de l’Open d’Austràlia