Guanyador del Masters 1000 de París

La nova revelació del tennis: El danès Holger Rune s’acosta a Alcaraz

  • Rune ha necessitat 294 dies per saltar del top 100 al top 10 i ha superat Alcaraz que ho va aconseguir en 336 dies i ha millorat indiscutibles número 1 com Djokovic (623 dies), Nadal (735) o Federer (973)

A1-159425331.jpg

A1-159425331.jpg / Afp / Julien de Rosa (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Guanyar cinc ‘top 10’ en el mateix torneig (excloent-hi el Masters) mai ho havia aconseguit ningú abans que Holger Rune al conquistar el Masters 1000 de París-Bercy després de desfer-se en seu camí del títol d’Hubert Hurkacz (10), Andrei Rublev (9), Carlos Alcaraz (1), Felix Auger-Aliassime (8) i Novak Djokovic (7) després d’haver salvat tres ‘match ball’ en el seu debut en el torneig davant el suís Stan Wawrinka.

«Deixa de comportar-te com un nen», li va deixar anar el veterà tennista helvètic després de perdre el partit en el ‘tie-break’ del tercer set, molest pel comportament i les queixes de Rune a la pista. Li va fer cas el tennista danès, de 19 anys, en la resta de la setmana. Ni un mal gest o protesta va tornar a protagonitzar fins a inscriure el seu nom en el palmarès del torneig, davant l’exnúmero 1 mundial, defensor del títol i sis vegades campió a París.

Djokovic, admirat

«És impressionant. M’ha sorprès la seva maduresa i el seu esperit de lluita, la seva energia, la seva motivació i la seva constant presència mental, és impressionant», destacava Djokovic, a qui el nou campió el va superar a la final en tres sets.

«Abans de cada partit, sempre em dic a mi mateix que puc guanyar», va explicar després de la seva victòria davant l’ídol de la seva infància. Això no el va intimidar a la pista malgrat que va començar la final cohibit. Rune va cedir el primer set amb facilitat (6-3) però en el segon, després d’aixecar un 0-40, Rune va capgirar el partit.

«Aquesta victòria és un somni fet realitat però tinc somnis encara més grans», deia el danès després d’una victòria que el catapulta fins al número 10 del món en un any que va començar al lloc 103. A més de París, Rune ha guanyat els tornejos d’Estocolm i Munic.

Una progressió gairebé tan espectacular com la del seu company de generació Carlos Alcaraz, actual número 1 mundial que el danès dominava per 6-3 i 6-6 (3-1) quan es va retirar per culpa d’una ruptura muscular intercostal que l’ha deixat KO per a sis setmanes, sense opció de jugar les Finals ATP ni la Copa Davis.

Rune ha necessitat 294 dies per saltar del top 100 al top 10 i ha superat el mateix Alcaraz que ho va aconseguir en 336 dies i ha millorat indiscutibles número 1 com Djokovic (623 dies), Nadal (735) o Federer (973), tot i que el rècord segueix en mans de Boris Becker que ho va aconseguir en 210 dies.

«Té una mentalitat d’autèntic campió. Davant Djokovic ho ha demostrat. Ha sabut controlar les seves emocions i ha tingut un pla per guanyar», destacava Patrick Mouratoglou, el seu actual mentor, que el va acollir en la seva acadèmia amb 14 anys.

Assessor mental

Notícies relacionades

Des de nen que l’entrenava la seva mare Aneke a Copenhaguen, Rune és un obsés de la perfecció sobre una pista i, a mesura que ha madurat, ja com a professional ha ampliat el seu equip per mirar d’arribar al número u. A més de Mouratoglou, exentrenador de Serena Williams i assessor també de Stefanos Tsitsipas, Rune ha incorporat B.S. Christiansen com a assessor mental. Un personatge públic molt conegut a Dinamarca, pel seu llibre ‘Una vida al límite’, que ha assessorat l’estrella del bàdminton danès Viktor Axelsen, número u del món i or en els Jocs Olímpics de Tòquio. El tennista danès, entrenat per Lars Christiensen des dels 12 anys, també compta amb un analista de rendiment, Mike James, a més de la seva mare i els seus preparadors físics.

Rune, ja forma part del relleu generacional que ha arribat al tennis i que lidera Carlos Alcaraz, amb qui es coneix des de la seva edat infantil. «Tots dos ho tenen tot per optar al màxim», assegura el mateix Djokovic.