Tennis

Alcaraz entra sense cedir un set a quarts de final del Masters 1000 de París-Bercy

El tennista murcià ha derrotat el búlgar Dimitrov per 6-1 i 6-4

1
Jaume Pujol-Galceran

Sense oposició, cedint només 4 jocs, en 2 hores i 19 minuts, Carlos Alcaraz ha assolit els quarts de final del Masters 1000 de París-Bercy al vèncer Grigor Dimitrov per 6-1 i 6-4. Una victòria que li permet fer un pas gairebé definitiu per acabar la temporada com a número 1 després de les derrotes de Rafael Nadal, Daniïl Medvédev i de Casper Ruud que ha caigut, en el partit anterior, contra l’italià Lorenzo Musetti per 4-6, 6-4 i 6-4.

Alcaraz ha resolt el primer set en tot just 28 minuts i cedint un sol joc. No ha trobat oposició contra un Dimitrov que ha cedit tres serveis i ha guanyat el seu únic joc després d’encaixar un 4-0 de sortida. Alcaraz ha entrat a la pista molt decidit. No volia cap tipus de sorpresa contra un rival com el búlgar (24 mundial) que té un gran tennis tot i que no ho ha demostrat sobre la pista.

L’actual número 1 mundial ha controlat el partit des del primer ‘break’ (1-0), en què s’ha mostrat molt sòlid, ràpid i segur. Només ha comès dos errors no forçats contra un Dimitrov que n’acumulava un darrere l’altre (14) sense cap reacció, només amb el servei com a millor arma i buscant el guanyador amb pocs pilotejos i es precipitava en les seves accions.

En el segon set no ha canviat gaire la situació. Alcaraz ha salvat un ‘break point’, el primer, per tornar a trencar el servei de Dimitrov en el següent i avançar-se 3-0, per agafar un avantatge molt clar. Es va confiar i va baixar la pressió del seu joc, que va aprofitar Dimitrov per tornar al partit, fer el seu primer ‘break’ (2-3) i aconseguir la igualtat al marcador (3-3). Al búlgar se li van escapar dues ocasions per tornar a trencar el servei d’Alcaraz i en el seu joc següent va cedir novament el servei (5-3). El tennista murcià ja no va deixar escapar la victòria amb un punt de servei en el primer ‘match ball’.