Tennis

Alcaraz s’imposa sense problemes en la seva estrena a París

Alcaraz s’imposa sense problemes en la seva estrena a París
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz ha estrenat la seva vuitena setmana com a número 1 mundial amb la seva primera victòria al Masters 1.000 de París on s’ha classificat per als vuitens de final a l’imposar-se al japonès Joshihito Nisioka (38 mundial) per 6-4 i 6-4. Un triomf que li dona tranquil·litat per poder certificar la seva posició al final de la temporada que podria aconseguir matemàticament en els quarts de final del torneig francès.

Un triomf que, a més, li permet treure’s la mala boca de l’any anterior quan va ser eliminat en el seu debut pel francès Hugo Gaston (6-2, 7-5), després de deixar escapar un avantatge de 5-0 a la segona mànega i perdre 20 punts seguits de 21, davant unes grades embogides per l’actuació del seu compatriota.

Alcaraz, que portava un embenat de tires al seu genoll esquerre com a protecció a una petites molèsties, ha necessitat 1 hora i 11 minuts minuts per desfer-se d’un estireganyós rival que li ha aguantat el pols en el primer set fins al 4-4, després de remuntar un 4-2 per al tennista murcià que, en el següent joc ha aconseguit el segon ‘break’ per tancar el set amb la seva sacada.

A la segona mànega els dos tennistes han mantingut el seu servei fins al 4-4, quan Alcaraz ha arrabassat la sacada del japonès per tercera vegada per aconseguir la victòria amb el seu servei en blanc.

Eliminació de Medvédev

Un dels perseguidors d’Alcaraz a la cursa pel número 1, Daniïl Medvédev, s’ha acomiadat de la baralla després de ser eliminat en el seu debut contra l’australià Alex DeMiñaur que l’ha vençut per 6-4, 2-6 i 7-5. El segueix en la pugna, tot i que 1.560 punts lluny, Stefanos Tsitsipas, que s’ha classificat per als vuitens al derrotar Daniel Evans per 6-3 i 6-4.

Nadal, a escena

 El més pròxim al tennista murcià, Rafael Nadal, a 830 punts, debutarà aquesta nit contra el nord-americà Tommy Paul, el seu primer partit després de prop de dos mesos sense jugar després de la seva eliminació en vuitens de final de l’anterior Open dels Estats Units.

L’actual número 2 mundial ja ha dit a la seva arribada a París que la conquesta del número 1 no és la seva prioritat i que el seu repte real és «ser competitiu». Als 36 anys, després d’estrenar la paternitat el 8 d’octubre, Nadal torna a un escenari en el qual mai ha aconseguit mossegar el trofeu a diferència de les 14 ocasions que ho ha fet en el pròxim Roland Garros.

 El Masters 1.000 de París Bercy és un dels que falten al seu museu de Manacor. La vegada que més a prop va ser de mossegar-lo va ser el 2007 quan va perdre la final contra l’argentí David Nalbandian.

 

Notícies relacionades