Carlos Alcaraz, número 1

Ferrero: «No és la primera ni l’última vegada que jugarà una final de Grand Slam»

L’entrenador de Carlos Alcaraz reconeix que ha «patit molt tota la setmana» i que ha vist el tennista «amb una mica de dubtes en el segon set» | El rei Felip VI també ha felicitat el murcià pel seu èxit històric

Ferrero: «No és la primera ni l’última vegada que jugarà una final de Grand Slam»
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Juan Carlos Ferrero, entrenador de Carlos Alcaraz, ha destacat que sempre ha tingut fe en el triomf del murcià, que va trigar a deixar-se anar i deixar de banda els nervis, però que en el tercer set va reaccionar i va encarrilar el triomf.

«Avui no he patit tant, però tota la setmana he patit molt. He vist bé en Carlos, tot i que amb una mica de dubtes en el segon set», ha dit a Eurosport el tècnic del nou número 1 del món.

Ferrero ha reconegut que a Alcaraz li va costar deixar de banda els nervis. «Abans del partit és normal sentir nervis però una vegada entres al camp intentes controlar tot una mica. Vaig pensar que després del primer es deixaria anar mes, però no ho ha aconseguit i després l’he vist una miqueta cansat. Al guanyar el tercer, però, s’ha tornat a connectar i ha anat a totes en el partit», ha destacat Ferrero, finalista en aquesta competició fa 19 anys.

«Li he dit que anés a totes en el partit i que tingués la sensació que guanyaria perquè em feia l'efecte que en el segon set es quedava una mica enrere, no aconseguia punts guanyadors. Li vaig dir que si perdia que no fos per això i que tingués la sensació que anava a totes en el partit», ha explicat Ferrero.

Assumir la pressió del que hi havia en joc no era fàcil d’assumir. «No és fàcil perquè sabia el que es jugava, però sempre li dic que l’important és invertir en el seu tennis. No és la primera ni l’última vegada que jugarà una final de Grand Slam i li he dit que no dubtés i que anés a totes en el partit i que fes el seu joc. Si ho aconseguia guanyaria la final», ha dit Ferrero.

El rei Felip VI destaca que Alcaraz ha fet «una proesa històrica»

El rei Felip VI ha felicitat aquesta matinada Carlos Alcaraz per la seva victòria en l’Open dels Estats Units i ha remarcat que el tennista murcià ha fet «una proesa històrica».

«Arribar tan jove al cim del rànquing mundial ja no és un somni, és una proesa històrica. Enhorabona, Carlos Alcaraz, per continuar creixent com a esportista fins a aconseguir el teu primer Grand», afirma el Rei en un missatge en el compte de Twitter de la casa reial.

Notícies relacionades

L’espanyol Carlos Alcaraz s’ha proclamat aquest diumenge campió de l’Open dels Estats Units, el primer ‘gran’ de la seva carrera, i als 19 anys s’ha convertit en el número 1 més jove del món de la història, després de guanyar la final contra el noruec Casper Ruud.

Alcaraz va triomfar per 6-4, 2-6, 7-6 (1) i 6-3 en 3 hores i 20 minuts davant Ruud per arribar a la glòria a Nova York, on és el campió més jove des de la victòria de Pete Sampras el 1990.