La forja del campió
Tres claus de l’èxit d’Alcaraz
D’El Palmar a Nova York. Del lloc 491 mundial que tenia fa quatre anys al número 1 mundial en què apareixerà aquest dilluns en la classificació de l’ATP després de guanyar l’Open dels Estats Units a la primera final de Grand Slam que jugava. Un salt estratosfèric de Carlos Alcaraz per convertir-se en el tennista més jove a arribar al cim amb només 19 anys i 4 mesos.
Una espectacular gesta plena de rècords que el jove tennista murcià ha anat batent des que als 3 anys va agafar la primera raqueta i fonamentades en la feina, la passió i el talent per ser tennista, per ser campió i per aspirar a ser millor.
Talent innat
Unes condicions per al tennis que el seu pare Carlos va saber veure en el seu segon fill quan jugava amb els seus germans i amics al frontó de la Reial Societat de Camp d’El Palmar, on feia classes de tennis i era el director de l’escola. «Em demanava que l’apuntés als tornejos amb només 5 anys, però a aquesta edat no podia fer-ho». La primera fitxa federativa se la va fer als 8 anys perquè pogués jugar un torneig d’alevins. El seu pare va entrenar Carlitos fins als 14 anys quan, aconsellat per Albert Molina, el seu mànager, que el va descobrir en el torneig de Les Petits As de França, li va demanar incorporar-lo a l’acadèmia de Juan Carlos Ferrero.
Un canvi decisiu
A l’acadèmia Equelite de Villena la progressió d’Alcaraz ha sigut espectacular. De la mà de Ferrero el tennista murcià ha fet passos gegants en la seva evolució tennística. «Ho té tot com a tennista i el veig com un número 1 i campió de Grand Slams», explicava el tècnic quan va deixar d’entrenar Alexander Zverev i va apostar pel tennista murcià i es va comprometre a ajudar-lo en el seu camí professional. Aquest diumenge, a la central Arthur Ashe, Ferrero va veure complerts tots els seus pronòstics. «No és la primera ni l’última vegada que jugarà una final de Grand Slam i li he dit que no dubtés i que anés a totes en el partit. Si ho aconseguia guanyaria la final», deia orgullós a Àlex Corretja a Eurosport.
🧠❤️🥚🥚 pic.twitter.com/DKAeXNY6Hc
— Carlos Alcaraz (@carlosalcaraz) 12 de septiembre de 2022
Treball de laboratori
Ferrero ha sabut modelar Alcaraz gairebé a imatge i semblança seva a la pista. Molt més. Ferrero ha sigut com un segon pare del tennista i l’arquitecte d’un projecte en què ha tingut la col·laboració d’un equip format per Juanjo Moreno, Sergio Hernández i Fran Rubio (fisioterapeutes), Juanjo López (metge), Alberto Lledó i Álex Sánchez (preparador físic) i Isabel Balaguer (psicòloga) que l’han ajudat, junt amb Antonio Martínez Cascales (exentrenador de Ferrero) a millorar tècnicament, físicament i mentalment.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apunt ¿Ocupats o imbècils?
-
Ofert per
- Ariadna Gil: "La mirada a una dona que abandona la seva família és diferent que si ho fa un home"
- Reestructuració bancària Espanya pagarà demà 4.575 milions del rescat europeu a la banca del 2012
- Sánchez demana renunciar a fons de la UE per reconstruir València