Tennis

Serena no es posa límits en l’Obert dels EUA

  • La nord-americana rebutja dir adeu i derrota la número 2 del rànquing, Anett Kontaveit, per 7-6 (4), 2-6 i 6-2

Serena no es posa límits en l’Obert dels EUA

EFE

3
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

En el que serà amb tota probabilitat el seu últim Obert dels Estats Units, Serena Williams està decidida a lluitar amb tot en cada partit, i ho va demostrar aquest dimecres amb una espectacular victòria per 7-6 (4), 2-6 i 6-2 davant l’estoniana Anett Kontaveit, número dos del rànquing WTA.

Als seus 40 anys i amb 23 Grand Slams brillant a les seves vitrines, Serena continua mostrant el seu incansable esperit competitiu i va retardar l’adeu al tennis que va anunciar setmanes abans del començament de l’Obert nord-americà, suggerint que seria després d’aquest torneig. De moment, Serena va celebrar la seva victòria número 367 en un gran confirmant-se intractable en les rondes inicials d’aquests tornejos, en els quals només ha caigut dues vegades en la seva llarga i exitosa carrera, contra la seva germana Venus el 1998 a Austràlia i contra l’espanyola Garbiñe Muguruza al Roland Garros 2014. La llegenda nord-americana s’enfrontarà aquest divendres en la tercera ronda a l’australiana Ajla Tomljanovic.

Venus, Tiger Woods i Spike Lee, a la grada

Després de les grans celebracions de dilluns, dia del seu debut, quan l’Arthur Ashe va preparar un mosaic amb la paraula escrita ‘Serena’, aquest dimecres l’ambient a la pista era d’alta concentració i tensió tennística per a un partit contra la número dos del rànquing mundial. No obstant, les grades estaven plenes de famosos, com el golfista Tiger Woods, guanyador de quinze grans i el cineasta Spike Lee, a més de la germana de Serena, Venus Williams.

Malgrat començar amb alguns errors no forçats, Serena es va moure millor i va fer mal a Kontaveit en particular amb la seva dreta, acumulant sis matiners cops guanyadors i va arribar a tenir fins a cinc boles de ruptura, sense aconseguir convertir-les.

Serena colpeja primer, Kontaveit respon

Recolzada en cada punt pel públic, Serena va aprofitar la seva sisena oportunitat de ruptura per avançar-se 5-4, però va entregar el seu servei a continuació, amb doble falta en l’últim punt, i va haver de passar pel desempat per poder agafar avantatge. Sota l’atenta mirada de la seva germana Venus, va disputar un desempat excel·lent, avalada per un servei guanyador que li va donar el 7-4.

Tot i això, Kontaveit va tenir una reacció d’orgull immediata i va arrencar el segon parcial amb molt d’encert, al trencar el servei de Serena a zero i escapar-se amb facilitat cap al 3-0, per obrir-se el camí cap a un dur 6-2 que igualava el duel i forçava el set decisiu.

La batalla, l’hàbitat de Serena

Notícies relacionades

Aquí es va iniciar una batalla i Serena va treure la seva ànima competitiva, es va encomanar al seu servei i a l’agressivitat en la restada per aconseguir, en la seva tercera bola de ruptura, el ‘break’ per col·locar-se 2-0. El públic, bolcat amb ella, fins i tot començava a esbroncar Kontaveit, i quan Serena se’n va adonar va intervenir fent vistosos gestos amb una mà demanant que paressin. Serena havia agafat el timó a nivell anímic i, malgrat entregar el seu servei en el tercer joc, va continuar mossegant i va aconseguir un nou trencament per avançar-se 4-1 i dirigir-se inapel·lablement cap al definitiu 6-2.

Els dobles amb Venus

Serena també participa en l’Obert dels Estats Units en dobles amb la seva germana Venus, amb qui no competia des del 2018, a l’haver rebut una carta d’invitació del torneig. L’última vegada en què Serena i Venus van competir juntes va ser a Roland Garros 2018 i en aquest cas van perdre davant l’espanyola María José Martínez Sánchez i l’eslovena Andreja Klepac. Serena i Venus van conquerir juntes 14 grans en dobles, incloent-hi els Oberts dels EUA de 1999 i del 2009.