La semifinal del Grand Slam de l’herba

Djokovic obre la porta a la seva vuitena final de Wimbledon

L’exnúmero 1 serbi s’imposa al britànic Norrie i buscarà aquest diumenge el seu 21 Grand Slam davant l’australià Kyrgios

Djokovic obre la porta a la seva vuitena final de Wimbledon
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ja només li queda un partit. Novak Djokovic va aconseguir la 27 victòria consecutiva a Wimbledon al vèncer el tennista britànic Cameron Norrie per 2-6, 6-3, 6-2 i 6-x i es va plantar per quarta vegada seguida a la final del torneig a la recerca del seu 21 Grand Slam i el setè títol sobre l’herba de l’All England Tennis Club de Londres. Absent Rafael Nadal de les semifinals, lesionat, al tennista serbi li espera el díscol australià Nick Kyrgios per impedir que estengui una mica més el seu regnat sobre el jardí de l’absent Roger Federer.

Ambient de gala a la central. Feia nou anys que un tennista britànic no tenia la possibilitat de jugar la final de Wimbledon. L’últim havia sigut Andy Murray el 2013. El tennista escocès llavors va guanyar el títol davant Novak Djokovic. La rebuda de Cameron Norrie, amb ovació i el públic dret, va ser un xut d’adrenalina per al tennista britànic que va tenir una sortida espectacular. «Em sento capaç de guanyar qualsevol en aquestes pistes», havia dit després d’aconseguir les seves primera semifinal en un Grand Slam.

Punt espectacular

I el va demostrar d’entrada trencant el servei de Djokovic. L’exnúmero 1 va encaixar el cop per recuperar-lo en el següent, però no devia esperar que li respongués amb més contundència, trencant-li el servei dues vegades més, per guanyar el primer set en poc més de mitja hora. La grada de Wimbledon vibrava, davant l’actuació del seu compatriota, 12 mundial, nascut fa 26 anys a Johannesburg (Sud-àfrica). Això si, Djokovic es va guanyar la primera gran ovació, en un punt espectacular que va guanyar amb una deixada, un willy i un posterior globus a l’esquena de Norrie, que quedarà per a la 122 edició del torneig.

La calor que feia a Wimbledon (29 graus) semblava haver emmandrit Djokovic que encadenava els errors no forçats (12) i no trobava la manera de desbordar Norrie. El tennista serbi no se’n va anar als vestidors a fer-se una xerrada com va fer davant Jannick Sinner, però es va posar una gorra per protegir-se del sol.

La seva actitud va canviar per encadenar amb la seva sacada dos jocs en blanc i posar en un compromís per primera vegada el seu rival amb dos ‘break points’ que no va concretar en el quart i el sisè joc, però no malgastar el tercer (5-3) i, en el següent joc, guanyar el set i tornar les coses a la lògica i la tranquil·litat a les cases d’apostes. Djokovic ja no va deixar escapar la presa.

Notícies relacionades

El tennista serbi es va apuntar el tercer set, cedint ja només dos jocs i guanyant el quart amb un punt de sacada per certificar, en 2 hores i 34 minuts, el seu pas a la final per quarta vegada consecutiva a la recerca del seu setè títol a Wimbledon després d’haver guanyat l’any passat Matteo Berrettini, en tres ocasions Roger Federer (2019, 2015 i 2014), Kevin Anderson (2018) i Rafael Nadal (2011).

38 victòries a la central

Aquest diumenge l’espera a la central l’australià Kyrgios que disputarà la seva primera final de Grand Slam i que no va haver de jugar les semifinals per l’abandonament de Nadal lesionat amb una ruptura abdominal. Djokovic es presenta com a favorit sobre un escenari on sumavuna ratxa de 38 victòries consecutives sense perdre a la central, des que va caure amb Murray el 2013, tot i que davant Kyrgios ha perdut en les dues ocasions anteriors que s’han creuat.