Els vuitens de final

Sinner posa fi al somni d’Alcaraz a Wimbledon

El tennista murcià cau eliminat després de salvar sis ‘match ball’ en un duel generacional que va dominar el seu rival italià

Sinner posa fi al somni d’Alcaraz a Wimbledon
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El somni s’haurà d’esperar. Carlos Alcaraz va caure en els vuitens de Wimbledon en el duel generacional que l’enfrontava a l’italià Jannick Sinner, que el va derrotar per 6-1, 6-4, 6-7 (8) i 6-3. A la pista central. El dia que se celebrava el centenari de la seva construcció el jove tennista murcià no ho va poder celebrar com esperava.

L’estrena a la central no va ser com havia somiat Alcaraz. La seva alegria va durar els dos primers punts que li va guanyar a Sinner amb una restada i un cop guanyador. Però el tennista italià aviat va diluir la sortida amb una poderosa sacada per salvar la situació i començar a dominar el partit. Sinner imposava el seu ‘punch’ sobre la pista per fer dos ‘breaks’ (3-1 i 5-1) i emportar-se el primer set en 32 minuts i amb només tres errors no forçats. Tot un avís.

Alcaraz no estava còmode. Se’l veia aturat, perdut, lluny del joc alegre, agressiu i valent que el caracteritza. La situació no va millorar. Sinner va tornar a fer ‘break’ (0-1) per aconseguir un nou avantatge al marcador i guanyar set jocs seguits. Alcaraz va aconseguir tallar la sagnia i, si més no, no allunyar-se gaire del tennista italià.

Però Sinner va aguantar. No només això. Era com un robot. Semblava jugar amb els ulls tancats buscant les línies. Colpejant fort. I així va aguantar l’avantatge fins apuntar-se la segona mànega amb un últim joc en blanc.

Dos ‘match balls’, salvats

Sinner va deixar escapar un 0-40 en el primer joc del tercer set i la dinàmica va començar a canviar. Alcaraz va millorar amb el servei i va mantenir la igualtat per forçar un ‘tie-break’ en què va treure el seu millor joc per salvar dos ‘match balls’, el primer amb sacada de Sinner, que havia remuntat un 6-3 en contra, per forçar el quart set després de 2 hores i 31 minuts.

L’escenari havia canviat. Sinner podia estar tocat després de perdre les seves ocasions. Però l’italià va mantenir la fredor, el seu pla de joc, recolzat en el servei (74% de primers guanyadors) i els seus poderosos cops plans per pressionar Alcaraz.

Un cop més, l’italià va poder agafar avantatge amb un nou ‘break’ (3-1) i va serrar les dents per mantenir el domini del marcador. Sinner va salvar un 0-40 per certificar el 4-1. Va disposar de tres ‘match balls’ més amb 5-2, però Alcaraz els va salvar i fins i tot va tenir un ‘break point’ en el següent joc, abans que Sinner acabés amb el seu patiment evitant-ho i passant als quarts de final en el setè ‘match ball’ després de 3 hores i 38 minuts.

Notícies relacionades

A Sinner l’esperarà aquest dimarts en quarts de final el vencedor del partit entre Novak Djokovic i el neerlandès Tim van Rijthoven (104è mundial).

El torn de Badosa i Nadal

Aquest dilluns buscaran la seva plaça per als quarts de final, també a la central, Rafael Nadal i Paula Badosa. La catalana jugarà en el segon torn contra la romanesa Simona Halep, campiona el 2019. I a continuació saltarà a la pista el tennista balear per enfrontar-se al neerlandès Botic van de Zanschulp (26è mundial), a qui ja va guanyar en vuitens de final fa unes setmanes a Roland Garros.