Dura derrota

Serena Williams cau en el seu retorn a Wimbledon

La tennista nord-americana perd contra la francesa Harmony Tan després d’una batalla de 3 hores i 14 minuts per 7-5, 1-6 i 7-6 (10-7)

Serena Williams cau en el seu retorn a Wimbledon
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La reaparició de Serena Williams no ha tingut el premi que l’ex número 1 buscava quan va demanar una invitació als organitzadors de Wimbledon per tornar a jugar. L’ex número 1 mundial i set vegades campiona del torneig va caure en el seu retorn després d’una batalla de 3 hores i 14 minuts en què va acabar cedint contra la francesa d’origen asiàtic Harmony Tan per 7-5, 1-6 i 7-6 (10-7). Serena va deixar escapar un ‘match ball’ amb la sacada en el seu poder i 5-4 en el tercer set.

Serena Williams es va batre sobre la central com en els seus millors temps. Va buscar la victòria amb un joc agressiu i valent. Recolzada en la seva sacada i la seva poderosa dreta, animada a la grada per tota la seva família, entre els quals, la seva germana Venus Williams. Amb 40 anys i 10 mesos, l’edat era un hàndicap complicat, augmentat per la falta de ritme competitiu sense jugar. Des de l’any passat, que va haver d’abandonar al lesionar-se al turmell sobre la mateixa central contra Aliaksandra Sasnovitx (3-3), Serena no havia tornat a jugar un partit oficial fins a reaparèixer la setmana passada per disputar el dobles en el torneig d’Eastbourne amb Ons Jabeur, on van arribar a les semifinals.

Notícies relacionades

La campiona de 23 Grand Slams va començar dominant el partit (2-0 i 4-2) intentant mantenir el ritme més fort possible, però sense un desgast físic. Des del centre de la pista manava una rival, esglaiada per l’ambient, però que a poc a poc ha anat utilitzant la seva tàctica per desbordar Serena amb deixades o intercanvis que la fessin córrer. Així la francesa va aconseguir recuperar-se al marcador per acabar apuntant-se la primera mànega.

Serena va aconseguir recuperar-se per cedir només un joc en el segon set, amb un joc més agressiu. La tercera mànega, la nord-americana, visiblement esgotada, va buscar el mínim desgast per tenir l’oportunitat de guanyar. Semblava que ho aconseguiria quan va trencar el servei a Tan i es va col·locar 5-4. Ho va celebrar gairebé com si hagués guanyat el partit. Conscient que la victòria estava en la seva sacada, una arma letal per a ella, l’ansietat no la va deixar aprofitar la situació. Tan va aconseguir fer el ‘break’ i forçar un super ‘tie-break’ en què ha remuntat un 0-4 en contra fins a conquerir la millor victòria de la seva carrera, als 24 anys.