Victòria clara

Alcaraz entra en la tercera ronda de Wimbledon per la via ràpida

El tennista murcià es desfà de l’holandès Griekspoort per 6-4, 7-6 (0) i 6-3

Alcaraz entra en la tercera ronda de Wimbledon per la via ràpida
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz no ha deixat escapar la seva oportunitat d’assolir la tercera ronda de Wimbledon. El jove tennista murcià s’ha imposat al tennista holandès Tallo Griekspoor per 6-4, 7-6 (0) i 6-3. Si en el seu debut davant l’alemany Jan-Lenard Struff havia necessitat els cinc sets abans d’aconseguir la victòria, en aquesta ocasió ha après la lliçó sobre aquesta herba en la qual encara és un aprenent, però en la qual a poc a poc es troba més còmode.

Des del primer set ha imposat el ritme que ha volgut un partit que podria complicar-se davant un rival, amb una bona sacada, així com cops efectius sobre herba. El jove tennista murcià ha començat calibrant Griekspoort des del fons de la xarxa, per mantenir la igualtat al marcador fins al 3-3, moment en què ha accelerat una mica més el seu joc més agressiu per disposar dels tres primers punts de ruptura (0-40), que el tennista holandès ha salvat amb la seva sacada i algun error de precipitació d’Alcaraz.

‘Tie-break, en blanc’

No ha deixat escapar la següent oportunitat Alcaraz que li ha arribat en un punt de ruptura (30-40) que li ha permès guanyar la primera mànega en 35 minuts. Griekspoort ha intentat pujar el seu nivell d’agressivitat, jugar més directe, aprofitant el seu servei, el canvi d’actitud no ha sorprès Alcaraz que ha mantingut el pols, de la mà d’una sacada –que si no era al nivell dels 30 ‘aces’ aconseguits en el primer partit davant Struff, ha sigut suficient per defensar i forçar un ‘tie-break’ on ja no ha donat cap opció al tennista neerlandès que no ha aconseguit guanyar cap punt.

Un cop ja definitiu per a Alcaraz que ha dominat també la tercera mànega, malgrat patir una badada de confiança després d’avançar-se 2-0 i tenir una ruptura per al 3-0. Griekspoort ho ha aprofitat per igualar el marcador (2-2), però el tennista murcià ha recuperat l’avantatge per tancar el partit en 2 hores i 8 minuts.

Alcaraz s’enfrontarà aquest divendres a l’alemany Oscar Otte (36 mundial) que ha superat la segona ronda després de la retirada del britànic Christian Harrison, per lesió, quan dominava el primer set per 3-1.

No podrà acompanyar-lo en la tercera ronda Jaume Munar que ha caigut davant l’ídol local, Cameron Norrie, a la central, en una dura batalla que s’ha decidit en el cinquè set a favor del tennista britànic, nou mundial, per 6-4, 3-6, 5-7, 6-0 i 6-2.

Djokovic, sense problemes

Novak Djokovic no ha tingut dificultats per sumar la 23a consecutiva a Wimbledon davant l’australià Thanasi Kokkinakis (79 mundial) per 6-1, 6-4 i 6-2, per accedir a la tercera ronda. Si en el seu debut a l’exnúmero 1 mundial se’l va veure lent sobre la central i va cedir un set al sud-coreà Swoon Kwon, en aquesta ocasió s’ha desfet amb facilitat d’un sacador que podia ser més perillós i a qui s’ha imposat en 2 hores.

Notícies relacionades

«M’ha passat per sobre. Feia temps que no m’enfrontava a algú que pogués jugar a aquest nivell. Intentava desbordar amb el meu primer cop, però ell responia amb molta facilitat, m’obligava a moure’m per la pista contínuament, va ser massa bo per a mi», valorava després de la derrota Kokkinakis.

El seu pròxim rival aquest divendres serà el seu compatriota Miomir Kecmanovic (30 mundial) que ha derrotat el xilè Alejandro Tabilo per 7-6 (4), 7-6 (3), 3-6 i 6-3.