Debut complicat

Nadal pateix en el retorn a l’herba de Wimbledon

El tennista balear s’imposa a l’argentí Cerúndolo en un partit que dominava però que ha necessitat 3 hores i 36 minuts abans d’imposar-se per 6-4, 6-3, 3-6 i 6-4.

Nadal pateix en el retorn a l’herba de Wimbledon
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El retorn de Rafael Nadal a Wimbledon ha sigut més sofert del que semblava després de tres anys sense jugar a Wimbledon. El dos vegades campió del torneig (2008 i 2010) ha necessitat lluitar durant 3 hores i 36 minuts abans d’imposar-se a l’argentí Francisco Cerúndolo per 6-4, 6-3, 3-6 i 6-4. «El més important d’aquesta victòria per a mi, és seguir en el torneig i haver tornat després dels problemes que he tingut», ha valorat a la mateixa central.

L’exnúmero 1 mundial estava content per la victòria i per aquest esforç físic que ha aguantat el seu peu esquerre sobre l’herba. Els seus problemes al peu semblen controlats després de sotmetre’s abans de venir a Londres a dues sessions de radiofreqüència polsada per mitigar aquest dolor que el turmenta des de fa més d’un any.

Domini de sortida

Nadal ha començat dominant el partit. El primer set, amb alguns dubtes, se l’ha apuntat en 55 minuts, però ha deixat escapar un avantatge de sortida de 3-1 i ha hagut de salvar tres punts de ruptura després que Cerúndolo li igualés el marcador 4-4. L’argentí (41 mundial) i semifinalista en el Masters de Miami aquest any, ha tret a escena cops contundents i poderosos per intentar plantar cara a Nadal, però en el moment clau, no ha trobat el cop bo. Nadal ha salvat la situació i li ha trencat la sacada a l’argentí per emportar-se la primera mànega.

Més tranquil amb el primer set al seu favor, Nadal ha sigut més efectiu amb la seva sacada (77% amb la primera sacada), a la xarxa (83%) i només set errors no forçats que li han permès dominar de sortida, trencar la sacada de Cerúndolo (4-2) i tancar la mànega en 48 minuts.

Amb una nova ruptura de Nadal a l’inici del tercer set (2-1) semblava que el partit estava encarrilat, però Cerúndolo, sense res a perdre, s’ha començat a jugar els punts més valents per recuperar el ‘break’ (2-2) i fer-ne un altre més (5-3) per forçar la quarta mànega.

Canvi d’escenari

Notícies relacionades

Nadal no trobava el seu servei i l’ha tornat a cedir de sortida (1-2) i a punt ha estat de cedir-lo novament en el cinquè joc de cedir-lo abans de salvar quatre ‘break points’ per evitar el 4-1 en contra. A partir d’aquell moment Nadal ha tornat a recuperar tota la seva intensitat per capgirar el marcador i acabar guanyant el partit després de 3 hores i 36 minuts.

Cilic i Berrettini, KO per covid

Nadal s’enfrontarà en segona ronda al lituà Ricardas Berankis (106 mundial) que eliminat al veterà ‘bombarder’ nord-americà Sam Querrey per 6-4, 7-5 i 6-3. Una bona notícia per al balear que s’afegeix a les retirades per la zona del seu quadro del croat Marin Cilic i l’italià Matteo Berrettini, al donar positiu de covid-19. Dos durs rivals, sacadors, als quals es podria haver creuat a vuitens (Cilic) o semifinals (Berrettini).