TENNIS

Serena Williams, el retorn de la convidada més especial de Wimbledon

Als 40 anys, la set vegades guanyadora a Londres torna a jugar un any després del seu últim partit

Serena Williams, el retorn de la convidada més especial de Wimbledon
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Classificada al lloc 1.208 mundial, complerts els 40 anys, una tennista mai podria somiar jugar a Wimbledon sempre que no es digués Serena Williams i hagi demanat una invitació per participar-hi. 

Així, 363 dies després del seu últim partit, l’ex número 1 mundial, set vegades campiona del torneig, tornarà a jugar després de veure’s obligada a retirar-se l’any passat (29 de juny de 2021) per una torçada al turmell en el seu primer partit davant la bielorussa Aliaksandra Sasnovitx, amb 3-3 en el primer set. 

Serà el vintè Wimbledon per a Serena, 24 anys després del primer que va jugar el 1998, en què, amb 16 anys, va caure en tercera ronda davant l’espanyola Virginia Ruano. Un escenari on ha guanyat 7 dels seus 23 Grand Slams, el 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 i 2016, a més de ser finalista el 2004, el 2008, el 2018 i el 2019.

La francesa, d’origen asiàtic, Harmony Tan (115 mundial), que va néixer quan Serena va debutar a l’All England Tennis Club, serà aquest dimarts la primera a posar-la a prova. «Només estar en la pista de nou és genial», admet la tennista nord-americana davant el seu retorn a l’escenari dels seus grans triomfs. Si supera el primer examen el seu següent rival podria ser Sara Sorribes, en una part alta del quadro en la qual hi ha conegudes com ara Pliskova, Gauff, Halep, Kvitova, Badosa, Muguruza i la gran favorita Swiatek a la qual podria creuar-se en unes teòriques semifinals. Un dur camí.  

Ni Serena Williams sap com acabarà l’aventura del seu retorn ni si aquest Wimbledon serà l’últim torneig de la seva vida. «No ho sé. Només puc dir que soc aquí. No sé que m’oferirà en el futur. Estic preparada per a aquest desafiament. Tinc objectius molt alts, entre els quals guanyar», assegurava en la seva roda de premsa dissabte, abans del seu debut. 

Forces renovades

Torna amb forces renovades després d’un any en blanc per culpa d’aquesta lesió al turmell que li va impedir jugar tot un any. «Això va ser molt dur. Vaig intentar tornar per al US Open. Ho vaig donar tot, però finalment no vaig poder aconseguir-ho i vaig decidir penjar les raquetes per un temps fins que em trobés novament bé físicament. Necessitava curar-me físicament i mentalment, no tenia plans, simplement no sabia quan tornaria i en quin estat tornaria. Ser a Wimbledon és genial», explica Serena.

La decisió de tornar a jugar la va prendre poc abans que comencés Roland Garros, però fa mesos que es prepara per ser al millor nivell. La setmana passada va disputar els seus primers partits en el torneig d’Eastbourne jugant el doble amb la tunisiana Ons Jabeur i arribant a les semifinals, que no va poder jugar per la retirada de la seva companya per lesió. «Ha sigut una bona experiència». 

Notícies relacionades

A Wimbledon se li va escapar fa tres anys l’última oportunitat de guanyar un Grand Eslam per igualar el rècord de 24 de l’australiana Margareth CourtL’Open d’Austràlia el 2017, on va vèncer la seva germana gran Venus, va ser l’últim Grand Slam que ha guanyat Serena

Des d’aleshores ha perdut dos finals en l’Obert dels EUA i altres sobre l’herba de Wimbledon davant Angelique Kerber i Simona Halep. Però si en algun lloc Serena se sent capaç de jugar el seu millor tennis encara és sobre l’herba de l’All England Tennis Club de Londres.