La final

La 14a, el 22è per a Nadal que suma i continua imbatible al Roland Garros

El campió balear es desfà del noruec Casper Ruud a la final, a qui venç per 6-3, 6-3 i 6-0

La 14a, el 22è per a Nadal que suma i continua imbatible al Roland Garros

AFP

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Any 22 de l’era Nadal i 22 Grand Slam per a la història. Res nou al territori de campió que va patir poc per mossegar per 14a vegada la Copa dels Mosqueters. En 2 hores i xxx minuts es va desfer de l’alumne més avantatjat de la seva acadèmia, el noruec Casper Ruud, per 6-3, 6-3 i 6-0. Nadal, que era el campió més jove del torneig des del 2005 és des d’aquest diumenge el campió més veterà al guanyar-lo amb 36 anys i dos dies, i va succeir Andreu Gimeno que, el 1972, va aconseguir l’únic seu amb 34 anys i 10 mesos.

La 112 victòria a la seva terra preferida, on els 14.800 aficionats l’havien rebut amb una gran ovació, dempeus i amb els seus mòbils immortalitzant l’entrada Nadal, mentre Ruud preparava les raquetes a la seva cadira i sentia els crits de ¡«Rafa, Rafa» mentre el presentador cantava, un a un, els 13 títols a Roland Garros, des del 2005 al 2020. En caldrà afegir un més l’any que ve a la tradició a la Philippe Chatrier.

Alumne avantatjat

Alumne avantatjatNadal a la sacada. Silenci sepulcral i nova ovació amb els dos primers punts , amb el primer joc que guanya i amb el primer ‘break’ (2-0). Ruud s’havia de sentir com la fera que sacrificaran al circ romà, amb el rei Felip VI i el ministre de cultura Miquel Iceta a la llotja. Per als dos tennistes era el primer enfrontament al circuit, però repetit desenes de vegades a l’acadèmia de Nadal a Manacor, on el noruec és alumne avantatjat.

Ruud no va aconseguir tranquil·litzar-se amb la primera ruptura (2-1), després de dues dobles faltes de Nadal. A mig gas. Sense massa esforç i poca espectacularitat. En 48 minuts, Nadal es va apuntar el primer set després que Ruud va llançar la bola contra el micro del jutge àrbitre.

«¡Ala, Madrid!»

Notícies relacionades

Es va avançar Ruud en el segon set amb un ‘break’(1-3), amb doble falta de Nadal, però l’avantatge va durar poc al tennista noruec que entrega les tres següents sacades i la segona màniga amb doble falta del noruec . «¡Ala Madrid!», criden alguns espectadors, recordant la 14 Champions que, la setmana passada en ple torneig, el mateix tennista balear va celebrar a la llotja de l’estadi Sant Dennis de París.

La tercera màniga no va tenir gaire més història. Ruud havia perdut les poques esperances de fer caure el mestre. Es va entregar i va cedir els últims 11 jocs seguits. La seva il·lusió per ser el tennista que podia tombar en una final a París quedarà per a un altre valent, si Nadal torna a París, és clar. ¿Algú ho dubta?.