Tennis

Nadal aconsegueix una altra victòria al límit per arribar a les semifinals d’Indian Wells

  • L’ex número 1 mundial va sumar la seva 19a victòria consecutiva al superar l’australià Kyrgios per 7-6 (7-0), 5-7 i 6-4 després d’una batalla de 2 hores i 48 minuts.

Nadal aconsegueix una altra victòria al límit per arribar a les semifinals d’Indian Wells
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Un dia més, un partit més i Rafael Nadal ja suma 19 victòries consecutives des que va començar la temporada. Aquesta vegada la seva víctima va ser l’australià Nick Kyrgios a qui es va imposar per 7-6 (7-0), 5-7 i 6-4 (7-0. Una victòria més que el col·loca a les semifinals del Masters 1.000 d’Indian Wells. De nou una altra demostració d’una mentalitat única per afrontar i superar qualsevol situació.

I no va començar bé el partit per a Nadal. En el tercer joc ja havia cedit el seu servei (2-1) davant Kyrgios. El tennista australià va aprofitar la situació per agafar avantatge aprofitant el seu servei. En els tres anteriors partits mai havia perdut el servei. Kyrgios dominava des del punt de servei amb canonades a més de 220 km/h i es mantenia també sòlid amb cops agressius que desbordaven Nadal.

Kyrgios dominava. L’australià se sentia fort, tan sobrat que, fins i tot, va intentar un servei de cullera, que Nadal li va tornar, abans d’apuntar-se el 4-2. La seva acció li costaria cara, perquè va despertar Nadal. L’australià encara va mantenir el seu avantatge fins al 5-3, però començava a barallar-se amb ell mateix i la seva llotja, queixant-se dels errors que cometia.

Nadal, pacient, esperant el seu moment, davant un jugador capaç del millor i del pitjor, va aconseguir fer el ‘break’ en la seva primera oportunitat, als 44 minuts, per arrabassar a Kyrgios el primer joc que cedia amb el seu servei en el torneig. L’australià va explotar llançant la raqueta a terra, trasbalsat.

Punt de penalització

El partit havia canviat. Nadal forçava el ‘tie-break’ i Kyrgios es desesperava. No va guanyar ni un dels set punts en joc. L’últim ni el va jugar al ser penalitzat pel jutge de cadira, Carlos Bernardes, per «abús verbal», després d’haver rebut ja dues amonestacions. Una per trencar la raqueta en l’onzè joc i una altra per perdre temps amb el seu servei en aquest últim punt.

Kyrgios es va asseure a la cadira queixant-se, però sense tornar-se boig com en altres ocasions . L’australià va canviar d’actitud i es va centrar en el joc. Va mantenir la calma per portar la igualtat al marcador i aprofitar l’oportunitat per fer el ‘break’ a Nadal, que li donava el set.

Després de dues hores de batalla, el partit començava de nou. El peu esquerre de Nadal semblava donar-li problemes. Els recolzaments dels seus cops no eren els normals, fins i tot quan saltava evitava caure sobre aquest peu que tants problemes li ha donat. Però no estava disposat a entregar-se fàcilment.

Una altra victòria in extremis

Nadal va salvar dos ‘break points’ per evitar un 0-2 inicial a la tercera mànega. Kyrgios mantenia l’efectivitat del seu poderós servei amb agressivitat, però es desesperava a mesura que no concretava oportunitats. L’australià es va començar a desconcentrar amb el 2-2. Va necessitar tres ‘aces’ per evitar una ruptura en el cinquè joc, però no va poder salvar el seu següent servei, quan amb 30-40, un espectador va cridar en el moment d’efectuar-lo. Li va costar la doble falta i perdre el joc.

Notícies relacionades

Nadal ja no va deixar escapar la seva oportunitat per tornar a aconseguir una victòria impossible. De les que només aconsegueix l’ex número 1 mundial. De nou esquivava una derrota i sortia de les cordes per acabar donant el KO definitiu amb un joc en blanc.

Nadal podria enfrontar-se aquest divendres en les semifinals a Carlos Alcaraz si el tennista murcià guanya el francès Gael Monfils en els quarts de final. Seria un duel generacional que assegurés un finalista espanyol en la final del primer Masters 1.000 de la temporada.

Temes:

Rafa Nadal