Victòria contundent

Nadal tomba Berratini per arribar a la final d’Austràlia

2
Jaume Pujol-Galceran

Ja només queda un partit. Rafael Nadal ha obert les portes de la seva sisena final a l’Open d’Austràlia amb una contundent victòria davant Mateo Berrettini per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-4. La possibilitat de conquerir el seu segon títol a Melbourne i el seu 21è Grand Slam de la seva carrera estarà a la mà esquerra de la seva raqueta aquest diumenge a la Rod Laver Arena contra el guanyador de la semifinal que enfronta Daniïl Medvédev i Stefanos Tsitsipas

Impecable des del primer punt . Nadal s’ha apuntat el primer set en 43 minuts després de trencar el servei de Berrettini en el segon joc. El campió del 2009 ha imposat el ritme, manant amb el seu cop de dreta, gairebé sense errors (5 de no forçats), molt sòlid amb el seu servei i efectiu en la restada, matxucant el revés del tennista italià, que no trobava la manera de treure’s de sobre el setge.

Domini absolut

En la segona mànega no ha variat el paisatge, en un partit que s’ha jugat sota sostre a causa de la pluja. Nadal ha trencat el servei del rival en els dos primers jocs i s’ha avançat 4-0 en el marcador davant un desesperat Berrettini. En 42 minuts Nadal ha tancat el segon set, encara amb millors sensacions que en el primer, cedint només dos jocs i sense donar ni una opció de ‘break point’ a Berrettini.

El tennista italià ha aconseguit el primer després de 2 hores i 12 minuts de partit en el vuitè joc del tercer set (5-3) per mantenir-se a la pista i forçar Nadal a un quart set.

Moment de tensió

La reacció de Berretini arribava massa tard. Nadal no volia viure la història del partit de quarts davant Denis Shapovalov, en què va patir un cop de calor i va acabar exhaust després de salvar-se del KO en el cinquè set davant el tennista canadenc.  El tennista italià, més agressiu i dominador amb 22 punts seguits sense perdre el seu servei (cinc jocs en blanc), no ha pogut aguantar la pressió i Nadal ha aconseguit fer-li el ‘break’ (5-3) per rematar la victòria amb el seu servei en el primer ‘match ball’.

Nadal, als 35 anys, disputarà aquest diumenge la sisena final a l’Open d’Austràlia. El tennista balear va guanyar la primera el 2009 davant Roger Federer, en un partit èpic a cinc sets, però va perdre les cinc finals següents el 2012, davant Novak Djokovic; el  2014, davant Stan Wawrinka; el 2017, davant Federer i el 2019, davant Djokovic