La final femenina

Barty buscarà el seu primer Obert d’Austràlia contra Collins

La número 1 opta a ser la primera campiona australiana des que Chris O’Neill ho va aconseguir el 1979

Barty buscarà el seu primer Obert d’Austràlia contra Collins
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ashleigh Barty pot acabar aquest dissabte amb una sequera de 43 anys que arrossega el tennis australià des que Chris O’Neil va conquerir el títol el 1979. L’actual número 1 mundial va confirmar la seva condició de gran favorita al vèncer la nord-americana Madison Keys per 6-1 i 6-3. Una altra nord-americana, Danielle Rose Collins, serà la seva rival a la final, després que vencés en l’altra semifinal la polonesa Iga Swiatek per 6-4 i 6-1.

Barty arriba a la final sense perdre cap set i cedint únicament 21 jocs en sis partits. Keys, que havia dominat en anteriors rondes a rivals, com la seva compatriota Sofia Kenin, campiona a Austràlia el 2020 (7-6, 7-5), Paula Badosa (6-3, 6-1) o Barbora Krejcikova (6-3, 6-2), es va veure incapaç de plantar-li cara.

«És increïble, sembla tenir-ho tot sota control, ho fa tot bé», deia de Barty la nord-americana, que encara no havia perdut cap dels 10 partits jugats i només va aguantar a la pista una hora contra l’australiana.

Notícies relacionades

Barty s’enfrontarà a la final a Collins (30a mundial), semifinalista també el 2019, que amb 28 anys arriba per primera vegada a una final d’un Grand Slam, sense haver guanyat encara cap títol en el circuit professional, a què es va incorporar després de finalitzar la seva carrera de comunicació i ser campiona universitària dels Estats Units el 2014 i 2016.  

Per a Barty serà la tercera final d’un Grand Slam després d’haver guanyat el Roland Garros el 2019 i Wimbledon el 2021.