TENNIS

Djokovic tampoc podrà guanyar la Copa Davis

El número 1 mundial ha perdut el punt del doble contra Croàcia que jugarà la quarta final de Copa Davis de la seva història

Djokovic tampoc podrà guanyar la Copa Davis

Djokovic, decepcionado tras la derrota.

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Novak Djokovic no tancarà la temporada en què ha sigut l’indiscutible número 1 mundial i guanyador de tres Grand Slams amb bon regust de boca. El tennista serbi s’ha quedat aquest divendres fora de la lluita per la Copa Davis després de la derrota de Sèrbia contra Croàcia, en la primera semifinal disputada al Madrid Arena.

Mate Pavic i Nikola Mektik han donat el punt del doble que classifica Croàcia per a la final de la Copa Davis al superar Djokovic i Filip Krajinovic per 7-5 i 6-1.

En el partit que obria les semifinals contra Sèrbia el croat Borna Gojo (279è del món) ha donat el primer pas per a la sorpresa a l’imposar-se a Dusan Lajovic (33è mundial) per 4-6, 6-3 i 6-2. Posteriorment, el número 1 mundial ha aconseguit igualar l’eliminatòria al vèncer Marin Cilic per 6-4 i 6-2.

Notícies relacionades

Privat del Grand Slam al perdre la final de l’Open dels Estats Units contra Daniïl Medvédev, eliminat en semifinals dels Jocs de Tòquio per Alexander Zverev i sense un sisè títol del Masters, guanyat pel tennista alemany, Djokovic aspirava a la seva segona Copa Davis (va guanyar la primera el 2010 contra França), però no ha pogut aconseguir-ho malgrat haver guanyat els quatre individuals que ha disputat en el torneig i els dos anteriors partits de dobles. En aquesta ocasió Pavic i Mektik, números 1 de dobles i campions olímpics, han demostrat la seva superioritat i, després de guanyar un disputat primer set, ja només han cedit un joc a la parella sèrbia.

Croàcia s’enfrontarà a la final al vencedor de l’eliminatòria que aquest dissabte (13.00 hores, Movistar) enfrontarà Rússia i Alemanya. Els croats han guanyat l’Enciamera dues vegades, el 2005 contra Eslovàquia i el 2018 davant França, mentre que van perdre la final el 2016 amb l’Argentina.