LES SEMIFINALS DE LA WTA FINALS

Badosa contra Muguruza, mirall en l’adolescència

La tennista catalana disputarà a la seva ídol una plaça per a la final del Masters femení (21 hores, Teledeporte)

Badosa contra Muguruza, mirall en l’adolescència
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«Muguruza sempre ha sigut un mirall en el qual m’he mirat. Tant de bo fes una carrera com la seva», va destacar Paula Badosa, recordant que la de Caracas és la seva gran ídol per la seva manera de jugar, que ella intentava imitar.

El 2015, quan Badosa va guanyar el títol júnior a Roland Garros, Garbiñe Muguruza ja lluitava pel ‘top ten’ i es va acabar classificant per a les semifinals de les WTA Finals després de ser finalista a Wimbledon.

Sis anys després, Badosa s’enfrontarà aquest dimarts (21 hores, Teledeporte) al mirall de la seva adolescència per disputar-li el dret a lluitar pel títol de les WTA Finals. La guanyadora serà la segona espanyola que opti a ser la mestra del tennis femení des de 1972, quan es va crear el torneig. La primera va ser Arantxa Sánchez fa 28 anys al Madison Square Garden de Nova York en una final que va perdre contra la número 1 mundial de llavors, l’alemanya Steffi Graf (6-1, 6-4, 3-6, 6-1).

Duel inèdit

A Guadalajara, a 1566 metres d’altitud sobre el nivell del mar de la ciutat mexicana, Muguruza i Badosa es creuaran en una batalla de reines del tennis espanyol (21 hores, Teledeporte). Serà el primer enfrontament entre les dues tennistes. Un duel inèdit que podria començar a ser un clàssic comparable a la rivalitat que al seu moment van tenir Arantxa Sánchez i Conchita Martínez, que es van enfrontar en 18 ocasions (14-4), l’última vegada amb victòria de la catalana l’any 2000 a Berlín.

 «Serà un partit històric per recordar. No hi ha millor moment que jugar-lo a les WTA Finals i assegurant una espanyola a la final», valorava Muguruza hores després de classificar-se per a les semifinals, en l’últim partit ‘in extremis’, després de vèncer dilluns l’estoniana Anett Kontaveit (6-4, 6-4).

Muguruza agraïa els elogis de Badosa. «És genial escoltar aquestes paraules d’ella», deia amb orgull, tot i que sabent que la Badosa que li espera a la pista poc tindrà a veure amb la tennista que la tenia com a mirall fa sis anys. Després d’un camí molt tortuós i més complicat que el que va portar Muguruza al ‘top ten’, la tennista catalana, que ahir va complir 24 anys, és al nivell de les millors, «mentalment forta» per plantar-li cara i guanyar-se el bitllet a la final.

Preparades per a la batalla

Als seus 28 anys (5 mundial), Muguruza té al seu favor l’experiència i assegura que se sent «molt més preparada que el 2015» per buscar un títol que falta al palmarès del tennis espanyol, tot i que no en el masculí, ja que l’han aconseguit Manuel Orantes (1976) i Àlex Corretja (1998). Per a la tennista hispanoveneçolana seria l’oportunitat de recordar les seves victòries a Roland Garros (2016) i Wimbledon (2017), que ja queden lluny.

 «No ha sigut fàcil arribar fins aquí, però he lluitat per aconseguir-ho, per buscar una oportunitat, encara que sigui petita», va dir després de superar un grup en el qual va caure d’entrada amb Karolina Pliskova (4-6, 6-2, 76) i va haver de remuntar un set contra Barbora Krejcikova, (2-6, 6-3, 6-4) abans d’aconseguir la seva classificació contra Kontaveit.

«Fa dos anys no m’hauria imaginat que ara seria aquí»

Paula Badosa.

Notícies relacionades

 Badosa, amb menys experiència, s’ha guanyat la seva oportunitat amb més facilitat de la que es pensava. Actual 10 mundial, després de guanyar el Masters 1000 d’Indian Wells, la tennista catalana va donar el primer avís a Guadalajara amb la seva victòria contra la número 2 mundial, Aryna Sabalenka (6-4, 6-0), per certificar el pas com a primera de grup al vèncer Maria Sakkari (7-6 (5), 6-4), malgrat haver perdut aquest dilluns l’últim partit amb Iga Swiatek (6-4, 6-4).

«La meva vida ha canviat ràpid en poc temps. Fa uns anys no em podia imaginar que seria, però he treballat molt per jugar els grans tornejos contra les millors», va valorar Badosa, que el gener passat era 70 mundial, molt lluny de Guadalajara.