OBERT DELS EUA

Còmode triomf de Djokovic i Zverev fulmina Ramos

  • El número u va vèncer per 6-2, 6-3 i 6-2 l’holandès Griekspoor i Zverev no cedeix en la sacada contra Albert Ramos (6-1, 6-0 i 6-3)

  • Al quadro femení, Sorribes va mostrar la seva millor versió (6-1, 6-3) per derrotar la coreana Su-Wei Hsieh

Còmode triomf de Djokovic i Zverev fulmina Ramos

US Open

3
Es llegeix en minuts

En la quarta jornada de l’Open nord-americà el sol es va pondre amb una victòria fàcil per al número u del món, Novak Djokovic, una més després de cedir un set en primera ronda, per continuar avançant amb la ment posada en el gran objectiu d’aquesta temporada: convertir-se en el millor de tots els temps.

Djokovic, de 34 anys, no va tenir complicacions per imposar-se per 6-2, 6-3 i 6-2 al jove holandès Tallon Griekspoor en només una hora i 39 minuts de partit en què va aconseguir 13 aces, cinc dobles faltes, va col·locar 33 cops guanyadors per 20 errors no forçats i va cedir una vegada la seva sacada.

Nole va millorar a 15-0 en partits de segona ronda al US Open i aquesta temporada segueix invicte en partits de Grand Slam. El tennista es vol convertir en el primer jugador que guanya el Golden Slam (els quatre ‘majors’) el mateix any des de 1969, quan ho va fer l’australià Rod Laver.

«M’he sentit molt millor que en el primer partit, amb bona sacada, seguretat en els intercanvis de cops, i em sento feliç pel nivell de tennis que he desenvolupat aquesta nit a la pista», va afirmar Djokovic. «Ara m’hauré de concentrar en el meu pròxim rival, que serà molt difícil, com demostra el fet que ja vaig perdre aquí amb ell», va dir.

Nishikori, el següent

Es referia al seu rival en tercera ronda, el japonès Kei Nishikori, a qui s’enfrontarà per vintena vegada i que va vèncer per 7-6 (3), 6-3, 6-7 (5), 2-6 i 6-3 Mackenzie McDonald. Nishikori va millorar 27-7 en el cinquè set, el percentatge de victòries més elevat entre els jugadors actius, i es va venjar d’una derrota contra McDonald a Washington a principis d’aquest estiu.

El tennista japonès ja va vèncer Djokovic en les semifinals de l’Open dels Estats Units del 2014 per convertir-se en el primer finalista asiàtic d’individuals masculins de Grand Slam. Nishikori llavors va perdre contra el croat Marin Cilic.

Indomable Zverev

Un altre dels rivals més temibles per al serbi serà Zverev, que de moment no s’ha enfrontat a cap punt de trencament en aquest torneig, i tot apunta que és el jugador amb més probabilitats d’impedir que el número u del món pugui consagrar la seva llegenda a Flushing Meadows. De moment, Zverev va passar a la tercera ronda després d’una aclaparadora victòria per 6-1, 6-0 i 6-3 sobre l’espanyol Albert Ramos.

«El meu servei és la clau del meu joc», va dir Zverev. «Quan funciona, jugo molt bé. Quan no ho fa, perdo partits com vaig fer a Wimbledon. No és cap secret que el meu servei probablement és el tret més important en el meu joc, i estic content amb com està funcionant.

«Els partits no seran més fàcils i necessitaré que aquesta sigui la meva arma per escurçar els partits», va afirmar l’alemany. El pròxim rival de Zverev serà el nord-americà Jack Sock, que va vèncer el kazakh Alexader Bublik per 7-6 (3), 6-7 (2), 6-4, 4-6 i 6-3.

Fàcil per a Sorribes

Notícies relacionades

En la competició femenina també van guanyar totes les favorites, encapçalades per l’australiana Ashleigh Barty, la número u, i la canadenca Bianca Andreescu, vigent excampiona de l’Open 2019. Muguruza ja va certificar el pas en la jornada matinal.

A més de la hispanoveneçolana, Sara Sorribes va deixar una gran versió contra Su-Wei Hsieh per avançar a tercera ronda amb un 6-1, 6-3, on ara s’enfrontarà amb la britànica Emma Raducanu. La castellonenca va anar a totes des de l’inici, en les dues mànegues, amb dos ‘breaks’ com a bon matalàs per estar per primera vegada a la tercera ronda d’un Grand Slam.