El futur del tennista

Nadal renuncia a Wimbledon i als Jocs

  • El jugador mallorquí vol preservar la salut física pensant ja en els 35 anys que té.

  • «Després d’escoltar el meu cos i parlar amb el meu equip, crec que és la decisió correcta».

Nadal renuncia a Wimbledon i als Jocs

ROLAND GARROS

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«No tinc la claredat mental per pensar a dues setmanes vista», deia Rafael Nadal minuts després de perdre les semifinals de Roland Garros davant Novak Djokovic divendres passat quan els periodistes li preguntaven sobre els seus plans de futur i la seva participació a Wimbledon. «Necessito respirar una mica i parlar-ho amb la meva gent i el meu equip», insistia el número 3 mundial abans de marxar de París. Sis dies després Nadal ha anunciat la renúncia a jugar a Wimbledon (28 de juny a 11 de juliol) i també a participar als Jocs Olímpics de Tòquio (24 de juliol a 1 d’agost). 

«No va ser una decisió fàcil de prendre però, després d’escoltar el meu cos i parlar amb el meu equip, crec que és la decisió correcta», va escriure a Twitter. Nadal ha valorat el poc temps que tenia de recuperació entre Roland Garros i Wimbledon. El torneig anglès començarà el 28 de juny. «El fet que només quedin dues setmanes entre Roland Garros i Wimbledon no facilita les coses per a la recuperació física després d’una temporada sobre terra batuda sempre exigent», ha valorat el tennista mallorquí.

«Les coses van de baixada»

Després de finalitzar a Roland Garros, Nadal ja havia explicat la dificultat que suposava el canvi de superfície de la terra a l’herba en tan pocs dies, a més de la necessitat descansar de l’esforç realitzat en els dos últims mesos a la gira de terra. «Han sigut dos mesos intensos, de gran esforç, en els quals he aconseguit dos títols [Montecarlo i Roma] però sense aconseguir l’objectiu final. Abans amb 25, 26 o 27 anys podia fer-ho, però ara les coses van de baixada», explicava a París. 

Nadal va disputar per última vegada Wimbledon el 2019, on va caure a semifinals contra Djokovic (3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2). El tennista mallorquí ha conquerit el títol a l’All England Tennis Club de Londres el 2008 i el 2010, amb 53 victòries i 12 derrotes en 14 participacions des del seu debut el 2003. Malgrat la seva absència Nadal s’assegura 360 punts per al rànquing de l’ATP dels 720 que va aconseguir per arribar a semifinals el 2019. El torneig de Wimbledon va ser suspès l’any passat per la pandèmia del coronavirus.

Acabats de complir els 35 anys (3 de juny), Nadal evita amb la seva decisió un esforç extra i assegura que està pensant en la resta de la seva carrera i per tant en preservar el seu cos. «L’objectiu és estendre la meva carrera i continuar fent el que em fa feliç: ser competitiu al més alt nivell», explica l’espanyol. Així Nadal ha decidit també saltar-se els Jocs Olímpics en els quals va guanyar la medalla d’or a Pequín (2008) i la de dobles, al costat de Marc López, a Rio de Janeiro (2016).

Perilla la Copa Davis

Notícies relacionades

A hores d’ara de la seva carrera Nadal vol escollir molt bé els seus objectius i un llarg desplaçament a Tòquio, inclosos els canvis d’horari i la preparació extra per afrontar el torneig olímpic, li suposarien un esforç que podria perjudicar-lo al final de la temporada i el seu objectiu centrat en l’Open dels Estats Units (30 d’agost a 12 de setembre), que ha guanyat quatre vegades, i on l’any passat va renunciar a jugar per la pandèmia del coronavirus. 

A la renúncia a Wimbledon i els Jocs Olímpics, Nadal també està valorant no jugar la Copa Davis (25 de novembre a 5 de desembre), perquè es disputa la setmana després del Masters a Torí i escurçaria el seu període de pretemporada per iniciar el 2022 de cara a l’Open d’Austràlia. 

Temes:

Rafa Nadal