Djokovic culmina el seu gran repte a Roland Garros

El número 1 mundial s’imposa al grec Tsitsipas després de remuntar dos sets en contra per conquerir el seu segon títol a París i el 19è Grand Slam

Djokovic culmina el seu gran repte a Roland Garros
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Objectiu complert. Novak Djokovic va aconseguir el seu segon Roland Garros i el 19è Grand Slam que el posa a només un del rècord compartit amb 20 per Rafael Nadal i Roger Federer. El número 1 mundial va haver de remuntar dos sets i patir durant 4 hores i 11 minuts per acabar amb la resistència de Stefanos Tsitsipas a qui va derrotar per 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2 i 6-4.

para

«Una altra batalla per recordar» va tuitejar dissabte Djokovic anunciant la final contra Tsitsipas. I ho va ser. La tensió d’acostar-se al seu gran repte després d’haver barrat el pas a Nadal a semifinals no el va ajudar de sortida contra el tennista grec que, des del primer moment, li va anunciar amb el seu poderós joc que no seria fàcil fer-lo caure.

Durant el primer joc Tsitsipas va salvar tres ‘break points’ amb tres ‘aces’ i després de 68 minuts de batalla acabaria emportant-se la primera mànega contra un Djokovic que va deixar escapar un avantatge de 5-4 i després un ‘set ball’ (6-5) al ‘tie-break’.

 Djokovic estava tocat. No trobava la manera de desbordar Tsitsipas que arribava a la bola en qualsevol posició. El tennista grec va fer ‘break’ de sortida i en blanc per repetir al setè joc (5-2) i tancar el seu segon set en 35 minuts. 

Reacció

Amb tot en contra, el número 1 va reaccionar per salvar el KO, apuntant-se el tercer set després de fer un ‘break’ (3-1). Tsitsipas tenia molèsties a l’esquena i va ser atès a la pista. Els nervis semblaven passar-li factura al tennista grec que havia perdut la solidesa i contundència de l’inici. En un tres i no res encaixava un 4-0 de sortida a la quarta mànega en la qual només va poder guanyar dos jocs abans de cedir-la.

Notícies relacionades

Arribava el cinquè i definitiu set. Djokovic havia passat el pitjor i semblava tenir el control de la final. Tsitsipas cedia un nou ‘break’ (2-1). I el número 1 agafava un avantatge que ja no deixaria escapar per culminar el seu gran repte.

Amb el seu segon Roland Garros, Djokovic es converteix en el tercer tennista de la història del tennis professional (des del 1968) que guanya dues vegades els quatre grans, una gesta només aconseguida de moment pels australians Rod Laver i Roy Emerson. Una cosa que no han pogut aconseguir de moment Nadal, que, de moment, només ha pogut guanyar una vegada a Austràlia i Federer, amb una única victòria a Roland Garros.