EL DUEL DE LA ‘NEX GEN’

Tsitsipas espera Nadal o Djokovic a Roland Garros

  • El tennista grec s’imposa a Zverev en cinc sets i defensarà la nova generació davant el ‘Big Three’ a la final de diumenge.

Tsitsipas espera Nadal o Djokovic a Roland Garros
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Stefanos Tsitsipas disputarà la seva primera final d’un Grand Slam aquest diumenge a Roland Garros. El tennista grec s’ha imposat a l’alemany Alexander Zverev (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, i 6-3 ) i espera el guanyador de la semifinal que enfronta Rafael Nadal i Novak Djokovic.

El tennista grec ha necessitat cinc sets i 3 hores i 37 minuts per apuntar-se una victòria contra Zverev que se li ha complicat després de guanyar els dos primers sets amb facilitat. 

Tsitsipas va dominar Zverev de sortida als dos primers sets, malgrat que Zverev, al segon, es va avançar 0-3. La resposta del grec va ser contundent per apuntar-se set jocs d’una tirada i iniciar el tercer amb avantatge 1-0. Zverev mirava a la seva llotja preguntant què feia davant aquella allau.

Canvi d’escenari

Canvi d’escenariSi no ho sabien els va ajudar Tsitsipas. El grec va baixar la seva pressió i intensitat i l’alemany ho va aprofitar per sortir de l’assetjament apuntant-se les dues següents mànegues. A la definitiva Tsitsipas va tornar a agafar el timó després de trencar el servei de l’alemany (3-1) i va certificar el triomf amb un ‘ace’, al cinquè punt de partit.

Tsitsipas ha mantingut la forma de la seva vida des de l’inici de temporada en què lidera classificació anual mundial amb 3360 punts per davant de Djokovic (3170) i Nadal sisè (2220). Fins i tot aquest divendres, el tennista grec, de 22 anys i 5 mundial, ha guanyat 39 de 47 partits.

El millor de l’any

Notícies relacionades

La gira de terra li ha permès consolidar els seus bons resultats. Sobre aquesta superfície ha guanyat el seu primer Masters 1.000 a Montecarlo i ha arribat a la final a Barcelona, on va tenir un punt de partit abans de perdre amb Nadal

Fins a arribar a París, Tsitsipas, només ha deixat escapar tres partits de 21 i a Roland Garros. En els seus anteriors enfrontaments amb Nadal i Djokovic, el tennista grec està en clar desavantatge, amb només dues victòries en 5 partits amb el mallorquí i unes altres dues amb el serbi, en 7 enfrontaments.

Temes:

Roland Garros