EL DUEL GENERACIONAL

Nadal no dona opcions a Alcaraz

  • El número 2 mundial s’ha imposat al jove tennista, que celebrava el seu aniversari, amb una lliçó de tennis i cedint només un parell de jocs.

Nadal no dona opcions a Alcaraz
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El primer cop guanyador el va fer Carlos Alcaraz amb la seva dreta (15-15), el primer ‘break point’ (30-40) el va tenir el tennista murcià en el primer joc, però Rafael Nadal no estava per a regals i ha imposat la seva llei per apuntar-se el «duel generacional» amb una clara victòria per 6-1 i 6-2, en el seu debut al Mutua Madrid Open.

Alcaraz, que complia aquest dimecres el seu 18 aniversari i s’havia donat el regal d’enfrontar-se a l’ídol de la seva infantesa, ha comprovat sobre la central Manolo Santana de la Caja Mágica que encara haurà de continuar treballant molt per ser l’hereu del tennista mallorquí, campió del torneig en cinc ocasions i absolut dominador a la terra amb 61 títols (entre els quals, 13 Roland Garros) i només 41 derrotes en 494 partits en la seva carrera en aquesta superfície des que va debutar el 2003, quan Alcaraz amb prou feines tenia sis mesos d’edat.

Punxada abdominal

El jove tennista murcià ha sortit preparat per plantar cara, sense res a perdre, i conscient que seria molt complicat posar en un compromís el número 2 mundial. Si això ja era difícil, encara més ho ha sigut al tenir un ensurt, només començar el partit, quan amb 2-0 en contra, intentant tornar una bola alta de revés, ha patit una punxada als abdominals, que l’ha obligat a demanar atenció mèdica. Alcaraz ha tornat a pista per provar-se i ha pogut seguir tot i que ha perdut la concentració, encaixant 10 punts seguits i perdent el set en 37 minuts, tot i que, això sí, apuntant almenys un joc.

Esperit combatiu

Notícies relacionades

Nadal no ha cedit ni una gota el ritme del partit a la segona mànega en la qual s’ha avançat 3-0 trencant el servei del tennista murcià en dues ocasions. El campió mallorquí no volia sorpreses davant un tennista que, malgrat el resultat, ha lluitat per cada bola amb l’estil guerrer que ha sigut exemple per al deixeble de Juan Carlos Ferrero.

Així Alcaraz ha aconseguit parar la ratxa de Nadal trencant-li per primera vegada el servei en el següent joc després d’una hora de joc. Nadal només ha cedit un joc més abans de tancar la lliçó de tennis que ha regalat al seu jove rival en 1 hora i 17 minuts.

Temes:

Rafa Nadal