EL RÀNQUING DEL TENNIS

Medvédev pren el número 2 mundial a Nadal

  • El tennista rus supera en la classificació l’espanyol en 202 punts després de guanyar el torneig de Marsella.

Medvédev pren el número 2 mundial a Nadal
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Després de gairebé quatre anys Rafael Nadal ha deixat d’estar entre els dos primers del món per primer cop. L’última vegada que no va estar en aquesta posició es remunta al 29 de maig del 2017, quan ocupava la quarta plaça.

Daniïl Medvédev l’ha rellevat aquest dilluns de la segona plaça del rànquing de l’ATP amb 9.872 punts, 202 punts més que el tennista mallorquí. El tennista rus, de 25 anys, serà el primer a arribar a aquesta posició després que Lleyton Hewitt ho aconseguís el 18 de juliol del 2005.

Carrera imparable

 Medvédev s’ha guanyat la nova jerarquia gràcies a les dues finals del Grand Slam que va disputar a l’Obert d’Austràlia fa unes setmanes (on va perdre contra Djokovic), a l’Obert dels EUA del 2019 (on va caure contra Nadal), a més de la victòria al Masters del 2020 i els tres títols del Masters 1000 (Xangai 2019, Cincinnati 2019 i París-Bercy 2020). El tennista rus va celebrar l’èxit diumenge amb el títol a Marsella, el desè de la seva carrera.

Medvédev trencava la barrera del ‘top 100’ el 2018 al guanyar el seu primer torneig a Sydney per col·locar-se entre els 60 millors del món. Des d’aleshores la seva progressió al rànquing ha sigut espectacular fins a convertir-se en el primer tennista que s’ha endinsat en un territori dominat durant gairebé 16 anys per Djokovic, Federer, Nadal i Murray.

11 espanyols ‘top 100’

 Nadal ha cedit la segona plaça després d’estar absent des del passat Obert d’Austràlia i renunciar a jugar els tornejos de Doha i Acapulco. El campió espanyol no té previst tornar a jugar, de moment, fins al Masters 1000 de Miami, on també està prevista la tornada de Djokovic, que aquest dilluns ha sumat 312 setmanes com a número 1. El tennista serbi continua destacat en aquesta posició amb 12.007 punts.

Notícies relacionades

En la classificació de l’ATP d’aquesta setmana, a més de Nadal, figuren entre els 100 primers del món un total de 10 jugadors espanyols.

El desplaçament de Nadal al número 3 mundial amb 9.670 punts el podria fer enfrontar amb Djokovic a les semifinals del Masters 1000 de Miami, que, en teoria, serà el primer torneig que tots dos disputaran després de l’Obert d’Austràlia.

Temes:

Rafa Nadal